Digitzz

Digitzz

Na diverse omzwervingen -zo voetbalde hij in Jong Oranje en woonde hij een periode in Amerika- heeft Digitzz zijn roeping gevonden. "Ik heb mijn keuze voor muziek gemaakt en zal alles doen om het te maken." Eind vorig jaar bracht de rapper 'The Good Stuff EP' uit, en als het aan hem ligt is dat pas het begin.

Af en toe bezocht Digitzz het land van zijn vader, die als Amerikaanse militair gestationeerd was in Brabant. Zijn fascinatie voor de USA is altijd blijven hangen. In een tijd dat Digitzz voornamelijk Tupac en The Notorious B.I.G. luisterde, kwam hij in aanraking met de muziek van Lil Wayne. Toen besefte hij zich dat je op verschillende manieren kunt flowen. Tot zijn dertiende voetbalde hij op hoog niveau en speelde zelfs een periode voor het KNVB regioteam. Maar door een noodlottig ongeluk raakte hij zwaar geblesseerd. De revalidatie in combinatie met problemen thuis en een verhuizing zorgde ervoor dat zijn voetbalcarrière eindigde. In die periode begon hij met smoken.

Hoewel Digitzz nooit een slecht persoon is geweest, ging hij met de verkeerde mensen om en deed hij domme dingen. Op een avond besefte hij zich dat hij moest stoppen met alle boosheid en negativiteit en besloot toen serieus te worden. De aspirerende rapper sloot zich op in zijn kamer en is zich alleen maar bezig gaan houden met muziek. Digitzz moest en zou zijn rapstijl ontwikkelen. Uiteindelijk kwam hij terecht op de Herman Brood Academie in Utrecht. In die tijd had hij al contact met producer Boaz v/d Beatz. Samen met de jongens van platenlabel Nouveau Riche heeft Digitzz hele toffe jaren beleefd, maar hij vond de sound en de stijl van de muziek steeds meer veranderen in iets dat niet zo bij hem past. De rapper is meer op zichzelf, positief en rustig. "Ik ben cool met iedereen, maar moest op zoek naar mijn eigen wereldje."

Tijdens zijn studie ontmoette Digitzz de producers achter het collectief Soulsearchin', waar het meteen mee klikte. Samen namen ze een aantal nummers op, waaronder 'The Jam', waaraan Mr. Probz mee heeft geschreven. Inmiddels is de spectaculaire video van 'The Jam' al meer dan een miljoen keer bekeken en is de EP met veel enthousiasme ontvangen.