Elfie Tromp

Elfie Tromp

Na het afronden van het tweetalig vwo besloot Elfie psychologie te gaan studeren. Maar toen ze de kans zag om als actrice bij theatergroep 'De Drie Naakte Mannen' te werken, was de keuze snel gemaakt: ze stopte met de studie. Drie jaar lang speelde ze op toneelfestivals in Nederland en Duitsland. Daarna werd ze aangenomen op de opleiding 'Writing for Performance' aan de HKU, waar ze vier jaar later afstudeerde als toneelschrijver.

Sinds 2013 is Elfie columnist voor Metro en in datzelfde jaar verscheen haar debuutroman 'Goeroe'. Het boek is uitgegeven door Lebowski/Top Notch en werd genomineerd voor 'Beste Rotterdamse Boek'. Ook won Elfie in 2013 de VPRO Bagagedrager, een prijs voor jonge reisjournalisten. Met haar prijs op zak schreef ze de longread Alfateef.

Verder is Elfie de oprichter van literair tijdschrift 'Strak' en schreef/schrijft ze voor Volkskrant, Joop.nl, Hard Hoofd, Passionate, Absint, Wintertuin, Theatergroep Cowboy bij Nacht, Firma MES en Unst. Ook werkt ze momenteel aan haar tweede roman die eind 2015 zal verschijnen bij uitgever De Geus.