Guido Belcanto

Guido Belcanto

In de jaren zeventig was Guido Belcanto zanger voor balorkesten, straatzanger en variété-artiest. In 1978 stond hij met zijn groep Speedy King and His Feetwarmers, waarin ook zijn broer Dirk meespeelde, in de finale van Humo's Rock Rally. Later kreeg hij meer faam met zijn band The Gigolo's. De BRT wijdde in 1987 een televisieprogramma aan hem. In 1989 kwamen zijn eerste single 'Droevig is Deze Wereld' en de plaat 'Op zoek naar Romantiek' op de markt. Hij nam datzelfde jaar ook deel aan de Baccarabeker.

Guido wordt ook de "Koning van het Vlaamse Levenslied" genoemd. Hij is een wielerliefhebber en wordt af en toe gevraagd in programma's over wielrennen. In 2001 zocht hij voor het VRT-programma 'Via Vanoudenhoven' wielerlegende Marco Pantani op, die hij zeer bewonderde. Belcanto heeft in Westouter zelfs zijn eigen wielerwedstrijd: Belcanto Classic. De zanger is ook een supporter voor voetbalploeg Antwerp FC. In 2005 eindigde hij op nr. 470 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.

In 2006 schreef hij twee boeken: "Man van Lichte Zeden" en "Koning en Clochard". In 2008 ging hij op tournee met Lady Angelina, Vitalski, en een vanzelf spelend Decap-orgel, met de hand gemaakt door Ruben Van Ostaeyen en vakkundig gearrangeerd door Martinus Wolf. Deze show heette 'Balzaal der Gebroken Harten' en was zijn meest succesvolle show tot nu toe. Wegens succes is er in 2009 nog een vervolg aan de tournee gebreid. Ook was hij in 2009 lid van de Raad van de Gouden Plaat in het Één-televisieprogramma 'Hartelijke groeten aan iedereen'.

In januari 2011 tekende Belcanto een platencontract bij Top Notch, waar zijn laatste album 'Ik Zou Mijn Hart Willen Weggeven' opnieuw is uitgebracht voor de Nederlandse markt.