Jah6

Jah6

Jah6 ontstond in 2009 toen tijdens een jamsessie ter ere van Bob Marley spontaan 'Zij Gelooft In Mij' van André Hazes werd ingezet. De twee iconen bleken meer gemeen te hebben dan aan de oppervlakte doet lijken. De vonk sloeg aan bij de band en over op het publiek. Dit smaakte naar meer en de groep musici bestaande uit leden van o.a. BEEF, Gotcha!, Mala Vita en de toen nog onbekende zanger Herman Havertong doken de studio in om een eerste demo op te nemen. De mooiste Nederlandstalige klassiekers worden door de band gecombineerd met dansbare reggaeritmes. In de zomer van 2010 werd 'de reggae met een traan' gepresenteerd op het Zwarte Cross Festival, een groot succes.

Tijdens Eurosonic 2011 speelde Jah6 op een feestje voor de voltallige Nederlandse muziekindustrie. Het dak ging eraf en het was dan ook niet verwonderlijk dat een aantal maatschappijen interesse toonden. De band tekende uiteindelijk bij Top Notch en ging de studio in voor hun debuutalbum. Maar niet voordat hun eerste demo 'Zij Gelooft In Mij' op single wordt uitgebracht en de band daarmee in de spotlights kwam te staan. Er was veel aandacht van de media en optredens stroomden binnen.

Herman Havertong heeft inmiddels de band verlaten wegens stemproblemen. Maar dat haalt niet weg dat Jah6 zich nu bezig houdt met de voorbereidingen van een nieuw studio album. De verwachtingen zijn dan ook opnieuw hooggespannen en de band en fans kijken al uit naar een release.