Pink Oculus

Pink Oculus

Begin 2015 liet Pink Oculus al het nummer ‘Overdue’ horen, dat ze destijds ook live in De Wereld Draait Door speelde. Maar nu is het dan eindelijk tijd voor de eerste EP waarmee de zangeres vier kanten van zichzelf laat zien. “Een romantische kant, een speelse kant, een gefrustreerde kant en een opschepperige kant. Ik ben erg trots op de songs en het proces waar ik doorheen ben gegaan om ze zo te krijgen. Samen met Badjekkah (mijn co-producers en band waar ik nu al vier jaar mee speel) heb ik de songs zo ontwikkelt tot waar ze nu zijn,” aldus Pink Oculus.

Pink Oculus: “‘US’ was een productie van Bluntspeakers uit Rotterdam. Ik heb die track met Badjekkah uit laten groeien tot wat het nu is. ‘Delicious’, de eerste single van de EP, is ook heel natuurlijk ontstaan nadat we met een beat van mij aan de slag gingen. Aan het eind van de repetitie was er een hele nieuwe song ontstaan. De tekst ervan had ik al. ‘Birds’ en ‘Top 10’ zijn mijn eigen producties die met final touches van Badjekkah zijn uitgegroeid tot twee songs waar ik super trots op ben.”


Afgelopen mei speelde Pink Oculus het vermaarde The Great Escape festival volledig plat. De Britse pers was lovend en roemt haar experimentele lef, vooruitziende blik en warme stem. “One who could potentially produce some genre defining records over the coming years”. Of zoals Parool onlangs schreef: “Pink Oculus lijkt op extatische wijze aangeraakt door de geest. Pink Oculus is klaar voor de grote podia”. Na deze drukke nazomer staan er in het najaar al weer nieuwe opnames gepland. Het Pink Oculus seizoen is bij dezen geopend en je bent van harte uitgenodigd.