Ronnie Flex

Ronnie Flex

Ronnie Flex is een man met een plan, een duidelijk omlijnt en uiterst concreet plan. Hij draagt het al jaren met zich
mee en ziet het plan zo duidelijk voor zijn ogen dat de realisering ervan voor hem simpelweg het volgen van de stappen is die hij in zijn hoofd al ontelbare keren genomen heeft. Het is het plan dat de jonge Capellenaar motiveert honderden beats te maken, eindeloos aan zijn raps te schaven en voortdurend te proberen producties nog beter, strakker en veelzijdiger te maken. Ronnie Flex heeft het plan om de grootste hiphopper te worden die Nederland ooit gezien heeft.

Ronnell Langston Plasschaert werd in 1992 geboren in het Havenziekenhuis in Rotterdam. Muziek werd met de paplepel ingegoten bij de jonge Flex, want zijn moeder zingt en speelt piano, en zijn vader produceert. Dankzij hun stond Ronnie als peuter al te stuiteren op beats van Dr. Dre en groeide hij op met een uitgebalanceerd dieet van DJ Premier, Biggie en Motown.

Vanaf zijn 14e begon het bij Ronnie te kriebelen en begon hij beats te maken en raps te schrijven. Dat ging hem goed af, heel erg goed zelfs. Het leidde tot zijn eerste groep "Jupiter Bwois" (oorspronkelijk "Jupiter Negers"). De groep zorgde ervoor dat Flex's talenten aan het licht kwamen. Niet veel later werkte hij mee aan het album van Gers Pardoel. Nadat er een punt achter Jupiter Bwois werd gezet, besloot Ronnie Flex om solo verder te gaan. Zowel in de High School Music Competition als tijdens De Grote Prijs Van Nederland wist hij een finaleplaats te behalen.

Op 14 november 2014 bracht Ronnie zijn langverwachte debuutalbum uit onder Top Notch. Het geluid van zijn album ligt in het verlengde van dat wat te horen was op "Allermooiste Feestje" van Mr. Polska, het succesvolle nummer waarop Ronnie Flex een feature had. De nummers zijn geproduceerd door Ronnie en Boaz van de Beatz, een combinatie die garant staat voor vooruitstrevende en melodieuze hiphop - met een goede dosis grime en dubstep erin gedumpt.