Sef

Sef

Sef, geen rapper maar een popartiest. Hoewel hij wel een handje weg heeft van rap gaan zijn muzikale uitspattingen verder dan de traditionele hiphop-grenzen. Sef deinst er niet voor terug om refreintjes en soms zelfs complete nummers in te zingen, op een muzikale ondergrond die vaak meer naar pop en electro neigt dan naar hiphop.

Zijn introductie beleefde hij bij het grote publiek als gastartiest, medeverantwoordelijk voor de grootste hits van acts als The Opposites, Dio en The Partysquad. Vervolgens brak zijn eigenlijk bandje, Flinke Namen, door in Nederland in België. Na twee drukke jaren met de Flinke Namen en de spectaculaire 'En Toen Was Er Licht' Tour, stortte Sef zich eind 2010 op zijn solodebuut. In juli 2011 kwam er een knotsgekke mixtape uit van het gelegenheidscollectief Ski Leraar Bruin Money Gang, dat naast Sef werd aangevuld door Spacekees en Faberyayo.

Daarnaast verscheen Sef's eigen EP 'De Leventje', een zes nummers tellend voorproefje op zijn debuutalbum 'De Leven'. De titelsong van dat laatstgenoemde album stond alvast op de EP en was bovendien óók benoemd tot titelsong van bioscoophit 'Rabat'. Het album verscheen dat jaar nog en genoot lovende recensies. Het leverde Sef in 2012 een 3FM nominatie op voor 'beste rapper'. Tussendoor scoorde hij wederom een knoepert van een hit: 'Bagagedrager' met Gers Pardoel. Op 'De Leven' staan onder meer producties van Reverse, Big2, Benny Sings, Soulsearchin', SirOJ, FS Green, Bart B More en Snelle Jelle. Over de muzikale richting is Sef duidelijk. “Ik laat genres los op De Leven", zegt hij in een interview met Hiphopleeft.nl. “Het is niet hiphop of r&b, het neigt meer naar het overkoepelende pop. Mensen vinden pop altijd een soort belediging. Zodra het dat stempel krijgt vinden mensen het niet meer leuk. Ik vind pop juist het übergenre."