Sjaak

Sjaak

Sjaak brak in de zomer van 2007 door bij het grote publiek met het nummer 'Ik Heb Schijt' van Appa. In hetzelfde jaar tekende hij een platencontract bij SPEC, het label van Ali B. De videoclip van 'Ik Heb Schijt' werd met ruim drie miljoen views op YouTube een groot succes. Het succesverhaal herhaalde zich met de The Partysquad-hit 'Stuk', die inmiddels meer dan vijf miljoen keer bekeken is.

In 2008 bewees het rappende boegbeeld van Amsterdam-Oost bijzonder productief te kunnen zijn. Zijn EP 'Sjaakmat' verscheen en hij rapte mee op een groot aantal tracks. Zo was hij te horen op 'Dubbel O' van Yes-R, 'Baas' van Ali B en 'Leven van du Faam' van Kempi. In 2010 volgde een gastbijdrage op de tweede Top-Notch single van DJ Promo: 'Miami Vice' ft. Sef & Sjaak. In hetzelfde jaar was hij te horen op de The Opposites-kraker 'Duif op de Dam' ft. Burgs, Sjaak & Kleine Viezerik.

Inmiddels heeft Sjaak een platencontract bij Top Notch en heeft hij met de singles "Wat Is Er!?" (met Appa) en Krokobil (met Yellow Claw & Mr. Polska) twee absolute hitjes in handen, die terug te vinden zijn op zijn StrijderSysteem album dat in 2013 uitkwam. Voor deze plaat werkte Sjaak samen een zeer getalenteerd gezelschap, o.a. Faberyayo, Willie Wartaal, Hydroboyz, Big2 en Willem van The Opposites, Jayh, Reverse, Kleine Viezerik, SABeats, The Partysquad, DJ Apster, Gregor Salto en Appa. Het album brengt een mix van de vertrouwde Sjaak sound en regelrechte club bangers, waar Krokobil destijds een voorproefje van was.

Sjaak werd beloond voor zijn harde werk met o.a. een FunX award en een optreden op het prestigieuze Nooderslag festival. In februari van 2013 kwam The Partysquad met de single 'Helemaal Naar De Klote', met Sjaak op de vocaal. Binnen één maand tikte de videoclip de één miljoen views aan en het nummer stond enkele weken in de iTunes Top 10.