Teemong

Teemong

Teemong startte zijn carrière als muziekproducent en verleende zijn stem aan talloze rapnummers en humoristische liederen. Deze liederen waren vaak parodieën op bestaande hitsingles. Vermoed wordt dat hij bijdragen heeft geleverd aan het succes van het rapduo Youssef en Kamal.[bron?] Tegenwoordig is Teemong sporadisch als rapper te horen op albums van Fresku en als onderdeel van het humoristische trio Kutzooi, dat verder bestaat uit Fresku en Shock-n-Surprise. Als soloartiest maakt hij elektronische dancemuziek. Als hiphopproducer is Teemong voornamelijk bekend van zijn bijdragen aan de bewierookte albums van rapper Fresku.

Naast zijn muzikale activiteiten is Teemong ook actief als bedenker en regisseur van muziekvideo's en korte films. Bekende korte films zijn onder meer Maíz Preciosa en De Oude Bok. In de laatstgenoemde korte film speelt Fresku de hoofdrol met het personage Gino Pietermaai, dat uitgroeide tot een populair personage dat later zou opduiken op televisie en als host van feesten en mixtapes (Top Notch Extravaganza 2).

In 2007 begon Teemong met het maken van muziekvideoclips voor de bevriende rappers Turk en Kareemineel. Zijn bekendheid in het wereldje groeide snel en inmiddels heeft hij alle grote namen uit de Nederlandse hiphopscene voor zijn camera gehad. Teemong produceerde videoclips voor voornamelijk Nederlandse rappers, onder wie Ali B, The Opposites, Kleine Viezerik en De Jeugd Van Tegenwoordig. Naast hiphopvideoclips maakte hij ook clips voor artiesten uit andere genres, zoals Go Back To The Zoo, Guido Belcanto, Lucky Fonz III en Tim Knol. Teemong is diverse keren genomineerd voor een State Award in de categorie Beste Clip/Video. Tot op heden is zijn clip voor het nummer Waves van zanger/rapper Mr Probz het meest succesvol.

Geïnspireerd door het gedachtegoed van de Franse rapper Sefyu, verbergt Teemong vaak zijn gezicht in publieke optredens. Op foto's is hij altijd onherkenbaar of heeft hij een hand voor z'n gezicht. Ook de werkelijke identiteit achter de pseudoniem is onbekend. Naar eigen zeggen omdat hij vindt dat het creatieve proces en de inhoud van zijn werk de voorkeur geniet boven zijn persoon.