'stick Bukowski' Leidt Nieuwe Periode Sticks In

"Rust nodig om creatief te zijn", rapt Sticks in Maslow, het tweede nummer van de EP ‘Stick Bukowski’ die vandaag als gratis download uitkomt. Juist die rust onderscheidt deze release in zijn grote catalogus. Rust in de werkwijze - Sticks en producer Dokter Moon mochten een week op huis en platenkast van Top Notch baas Kees de Koning passen - en rust in de delivery. De negen nummers hebben een oldskool laidback feel en de flow van Sticks klinkt relaxeder dan ooit. Het is misschien wel zijn beste solowerk in jaren.

"Toen ik een paar jaar geleden echt veel begon te lezen, waren zijn boeken de eerste die me echt aanspraken”, zegt de Zwollenaar over de Amerikaanse schrijver Charles Bukowski (1920 - 1994). “Niet heel veel jongeren kennen zijn werk, dat was mijn belangrijkste reden om de EP naar hem te vernoemen. Ik vind het tof als mensen zijn werk via deze titel ontdekken. Los van het feit dat ik me vaak kan vinden in de dingen die hij zegt en dat ik zijn boeken meesterlijk geschreven vind; recht voor zijn raap, no-nonsense en geen zwierige zinnen. De tofste literatuur is voor mij heel rechttoe rechtaan. Daarnaast schrijft hij ook nog eens over vrouwen, drank; de zelfkant van de maatschappij. Niet per se waar ik zelf ook over schrijf, maar ik vind het wel heel interessant. En natuurlijk klinkt het ook gewoon tof: Stick Bukowski”, Sticks glimlacht. “Je kunt zijn boeken zien als mijn The Wire, al is hij wel echt heel donker en negatief, zo ben ik niet.”

De EP 'Stick Bukowski' verschijnt op 28 november online en op Spotify. Ook zal de EP beperkt fysiek verkrijgbaar zijn vanaf morgen, bij Plato en in de webshop van TopNotch. De releaseparty is op 1 december in Even Dansen, Zwolle.

Klik hier om 'Stick Bukowski' gratis te downloaden. Vorige week verscheen de eerste videoclip van de EP. Bekijk de videoclip van 'Trip' hier.