20-jarige Braziliaan Alec Petrus debuteert op Top Notch met ‘Drunk’

20-jarige Braziliaan Alec Petrus debuteert op Top Notch met ‘Drunk’

De buitengewoon getalenteerde zanger en songwriter Alec Petrus brengt vandaag bij Top Notch zijn debuutsingle en videoclip ‘Drunk’ uit. De video ging zojuist in premiere bij Noisey. 

Alec Petrus is geboren in New York als kind van ouders in Braziliaanse diplomatieke dienst en verhuisde op 4-jarige leeftijd naar Namibië, waar hij de muziek ontdekte en gitaar begon te spelen. Na nog een paar jaar in Brazilië, verhuisde de familie Petrus naar Suriname toen Alec een tiener was. In toenemende mate begonnen gitaarspelen en liedjes schrijven hier zijn leven te bepalen. Hij ontmoette er bovendien een andere veelbelovende jonge zanger, James Francis, met wie hij veel samenwerkte. 

 
Als beste vriend van Top Notch-artiest James Francis kwam zijn demo al snel in Nederland terecht, met deze debuutsingle als resultaat. ‘Drunk’ is de eerste Top Notch-release die tegelijkertijd in de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en de VS wordt uitgebracht. 
 
‘Drunk’ is in Suriname opgenomen en geproduceerd door nieuwe Top Notch-producer Oath. Alec Petrus: ‘We hadden er geen professionele spullen zoals in Nederland. Bijna alles is gespeeld op echte instrumenten: een piano, gitaren, viool. Daarom klinkt het rauwer en puurder. Het nummer gaat over iemand waar ik ooit mee was. Ken je dat als dingen niet goed gaan en je even afstand neemt van elkaar? Het is een liedje over fouten maken, je realiseren wat je had en tegen die andere persoon vertellen dat je ze mist.’ 
 
De videoclip van ‘Drunk’ werd geregisseerd door Lisa Smidt en staat vanaf vandaag op YouTube. De single is ook te beluisteren op Spotify, Apple Music, Deezer en te downloaden via iTunes. 

Alec Petrus - Drunk (prod. Oath)
https://AlecPetrus.lnk.to/Drunk