Fresku Is Terug - Maskerade Verschijnt Op 11 Mei

Het tweede album van Fresku wekt nogal hoge verwachtingen bij het publiek. Deze verwachtingen gaan de Eindhovenaar niet in de koude kleren zitten. Fresku: “Ik vind het nu fucking spannend, tot paniekaanvallen toe.” Twee jaar na zijn briljante debuut 'Fresku' verschijnt op 11 mei dus 'Maskerade', het nieuwe album van de 'Frisse' op Top Notch.

'Maskerade' is de titel van het spoedig te verschijnen album van Fresku. Het is afkomstig van het eerste nummer die de Eindhovenaar schreef na zijn debuut, vertelt hij aan 3VOOR12: “Het staat voor mij enerzijds voor het gevoel dat ik over hield aan de ontvangst van het debuut. Er waren veel mensen die vonden dat ik zoveel verschillende dingen deed. Als je het ene doet, mag je het ander niet doen. Terwijl volgens mij ieder mens meerdere kanten heeft. Daarnaast staat Maskerade ook voor een gemaskerd bal. Hoe dit rapwereldje niet alleen maar bestaat uit alleen maar succes. Ik heb leren echt van nep te onderscheiden, op vele vlakken.”

Bekijk de album-cover van 'Maskerade' door hier te klikken.

Op 'Maskerade' staan producties van Teemong, Y’skid en Louis Bordeaux. Door de verschillende producers is het een zeer diverse album geworden. Die diversiteit wordt versterkt door gastoptredens van Ali B en mede-Eindhovenaar Theo Maassen. Fresku: “Beiden zijn verhalenvertellers.” Alles moest kloppen tijdens het productieproces van het tweede album. “Ik wilde meer balans op de plaat en heb mezelf constant afgevraagd wat een track bijdroeg aan het geheel. Een track mocht er pas op als deze ‘clipwaardig’ zou zijn; geen albumvullers dus.’

Onlangs verscheen de trailer van de documentaire over het tot standkomen van het nieuwe album. Daaruit blijkt dat Fresku’s tweede een zware bevalling was. Ondanks de moeilijkheden is het album af.

//www.youtube.com/embed/DO_XVlkOqHk

In aanloop naar de release van ‘Maskerade’ wordt elke dag op de site van Fresku de tracklist stap voor stap zichtbaar gemaakt. Vanaf 24 april wordt dagelijks één titel van een nummer gepresenteerd inclusief bijbehorend artwork. De eerste single verschijnt over twee weken.

‘Maskerade’ ligt vanaf 11 mei in de winkels. Fresku organiseert natuurlijk ook een release-party, die zal plaatsvinden op woensdag 20 mei in de Effenaar.

Volg Fresku op Twitter.