Marten Mantel's Debuutroman Verschijnt In Het Najaar

Dit najaar verschijnt het debuut van Marten Mantel via Lebowski / Top Notch. En om dat te vieren en het voor iedereen behapbaar te maken willen we Marten graag aan jullie voorstellen.

Marten Mantel werd in 1980 geboren in het Noord-Hollandse dorp Andijk, waar hij het grootste deel van zijn jeugd bezig was met balen van het wonen in het Noord-Hollandse dorp Andijk. In de tijd die hij overhield speelde hij ongezonde hoeveelheden Rollercoaster Tycoon.

Nadat hij een paar economische studies had gedaan en in Amsterdam was gaan wonen, kwam hij erachter dat hij economie verschrikkelijk vond, maar Amsterdam niet. Dankzij een weblog dat hij was begonnen kwam hij erachter dat hij schrijven leuk vond, en daarom ging hij als copywriter aan de slag, wat inhield dat hij het soort commerciële nieuwsbrieven schreef die je direct na het openen delete om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een terminale gaap.

Omdat mensen ondertussen zijn weblog een beetje leuk begonnen te vinden werd hij door het online jongerentijdschrift Spunk gevraagd om redactie te voeren voor het dagelijkse videojournaal As the World Spunks, dat twee jaar heeft gelopen en ook twee jaar op rij een Dutch Bloggie won. In de tussentijd werd hij ook eindredacteur bij Spunk. Daarna heeft hij een tijdje als freelancer geschreven voor nrc.next, schreef hij dialogen voor de Nederlandse film Sterke Verhalen en bedacht hij een van de scènes van het theaterstuk Spuiten en Slikken in het Theater. Ook zit hij in het schrijversteam van Feuten de Film, een film die later dit jaar zal verschijnen.

Momenteel schrijft Marten voor VICE Magazine, waar hij ook werkzaam is als eindredacteur. Verder heeft Marten een Twitter-account die hij gebruikt om grapjes uit te proberen. Voor Lebowski / Top Notch schrijft Marten op dit moment een roman over een invasie van buitenaardse wormen op het Waddeneiland Texel, die in het najaar zal verschijnen.