Throwback Thursday: Flinke Namen - Niet Om Arrogant Te Doen

“Ik heb de video echt al jaren niet meer gezien”, zegt Fit. Hij, Flexican, Sef en Murth vormen Flinke Namen, ook al in 2005. “We waren toen zo’n twee jaar bezig en deden maar wat. We hadden nooit echt plannen voor een album.” De video is geregisseerd door acteur turned regisseur Wouter van Couwelaar.

//www.youtube.com/embed/WbEM1-5qYIY

Eerst was dan ook deze track ‘Niet Om Arrogant Te Doen’, die op de soundtrack van theaterstuk Kings van Made In Da Shade (nu MC) verscheen. Fit: “Er was ineens het idee om de video te schieten. Maar zoals het bij ons altijd gaat, is het geen vooropgezet plan geweest.”

In 2009 verscheen uiteindelijk dan toch dat studioalbum. ‘Superstuntwerk’ scoorde met singles als ‘Als Zij Langs Loopt’ en ‘Wolken’. Fit vertelt dat hij Sef en Flex nog vaak ziet. “Murth is druk met stand-up comedy, dat gaat hartstikke goed. Het is een andere scene waardoor je minder vaak tegen elkaar aan loopt. Maar er zijn nog steeds plannen om weer samen de studio in te gaan. Daarvoor moeten we allemaal een langere periode tijd hebben, maar dat gaat nog wel gebeuren."