‘strijdersysteem’, Het Debuutalbum Van Sjaak Verschijnt Op 29 November

Op 29 november verschijnt bij Top Notch ‘StrijderSysteem’, het debuutalbum van de legendarische Amsterdamse rapper Sjaak. Van het achttien tracks tellende album is nu de eerste single verschenen. ‘Maak Money’ samen met The Opposites is tevens de soundtrack van de nieuwe comedyserie POPOZ van Comedy Central, bekijk hier de hilarische videoclip geschoten door Venour.
Sjaak (Mehdi Chafi, 1985) is een Marokkaanse rapper uit Amsterdam-Oost die al jaren underground furore maakt met zijn straatraps en tegelijkertijd hoge ogen gooit met samenwerkingen met onder meer The Opposites, Yellow Claw en The Partysquad. Zijn eigenzinnige stemgeluid en onnavolgbare flow leveren in combinatie met hilarische punchlines en een flinke dosis charisma een stijl op waar echte rapliefhebbers van smullen.

Hoe is het toch mogelijk dat een artiest met dik tachtig miljoen Youtube-views nu pas debuteert met een album? Sjaak noemt het een combinatie van perfectionisme en zijn zoektocht naar de juiste omstandigheden. “Ik hou er van om met veel verschillende mensen samen te werken, dat zul je ook wel gaan horen op ‘StrijderSysteem’. Nadeel is dat je door alle samenwerkingen geen tijd maakt om aan een soloalbum te werken. Daar zijn we dus echt goed voor gaan zitten en deze achttien tracks zijn het resultaat. Ik ben enorm trots!”

Sjaak brak in de zomer van 2007 bij het grote publiek door met het nummer 'Ik Heb Schijt' met Appa. In 2011 volgde de gezamenlijke track ‘Wat Is Er?!’ en dit jaar maakten de twee de soundtrack bij de Habbekrats-film WOLF. Nu is het dan eindelijk tijd voor het soloalbum van Sjaak, maar een gastbijdrage van bloedgabber Appa kan natuurlijk niet ontbreken. De gehele tracklist en overige spectaculaire bijdragen zullen de komende weken bekend gemaakt worden. “Ik stond bij iedereen op het album, nu kunnen ze eens wat terug doen. En als ze écht niet willen, dan moet je ze gewoon bedreigen”, aldus een lachende Sjaak.

De release van ‘StrijderSysteem’ zal plaats vinden in de Amsterdamse Bitterzoet en wel op 1 december in samenwerking met Noisey. Voorafgaand aan de release lanceert Top Notch een speciale app waarmee de echte fans al diverse exclusives kunnen unlocken. Hierover later meer.

Wie: SJAAK
Wat: STRIJDERSYSTEEM
Wanneer: 1 DECEMBER - Noisey Presents: Sjaak - StrijderSysteem Releaseparty

Verkrijgbaar vanaf 29 november via Bol, iTunes, Spotify en de platenzaken

//www.youtube.com/embed/mT6k_7ayfWo

'Sjaak - Maak Money ft. The Opposites'
iTunes
Spotify
Deezer