Gers Pardoel Lanceert Nummer ‘dankbaarheid’ Voor Zijn Vader

Gers Pardoel lanceert vandaag zijn nieuwe nummer 'Dankbaarheid'. Het bijzondere en meest persoonlijke nummer van de rapper tot nu toe, draagt hij op aan Sta op tegen kanker, een campagne van KWF Kankerbestrijding.

”Nadat mijn moeder was overleden aan kanker, verliep het best stroef tussen mij en mijn vader. Ze was mijn basis, ze was er altijd met thee en koekjes en binnen 9 maanden overleed ze!”, vertelt Gers Pardoel. “Er waren best wel wat woordenwisselingen met mijn vader, maar later besefte ik pas hoe heftig de tijd was voor hem. Ik was nog maar 17 jaar en hij moest mij en mijn broer alleen opvoeden. Daarvoor ben ik hem ontzettend dankbaar. Toen hij een hartaanval kreeg werd dat gevoel versterkt. Ik dacht: ik moet nu een nummer voor hem schrijven voordat het te laat is. Toen mijn vader het nummer hoorde, was hij tot tranen toe geroerd.”

Meet & Greet
Gers roept Nederland ook op om uit te spreken wie zij dankbaar zijn. “Ook al durf je het niet te zeggen, laat zien wie je dankbaar bent. Het is een valkuil om dat niet te zeggen, omdat we druk zijn of omdat we het eng vinden, ik denk dat het belangrijk is om het te zeggen voordat het te laat is. Het leven kan zo voorbij zijn.
Via de Facebookpagina van KWF Kankerbestrijding kunnen mensen hun bedankverhaal delen. Uit de ingezonden verhalen worden 20 personen geselecteerd voor een speciale ontmoeting met de rapper, waar hij zijn verhaal vertelt en vanzelfsprekend zijn nieuwe nummer ten gehore zal brengen.

Tv-show Sta op tegen kanker
Het nummer 'Dankbaarheid' is vanaf vandaag te horen of zien op radio, televisie en internet. Op woensdag 22 januari is Gers ook te zien in de tv-show Sta op tegen kanker, die live wordt uitgezonden op Nederland 1. De opbrengst van het nummer gaat naar KWF Kankerbestrijding. “Ik geloof dat er een dag komt dat kanker te genezen is: we gaan de goede kant op: in 1949 was er 25% overlevingskans (na 5 jaar), nu is dat 61%! Ik vind het daarom fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen met dit nummer.“

'Dankbaarheid' is vanaf vandaag hier te koop en de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Meer informatie over de meet&greet-actie van Gers is te vinden op staoptegenkanker.nl