Nieuwe Album The Kik Verschijnt Op 25 April

Neerlands bekendste Nederbietband The Kik brengt op 25 april haar tweede langspeler uit. De titel van de nieuwe plaat is simpelweg Twee. Het album is de opvolger van het in 2012 verschenen Springlevend, met daarop onder andere de hit Simone. De afgelopen twee jaar toerde de band langs clubs en festivals en deed onder meer Lowlands en Parkpop aan. Begin januari begeleidde The Kik hun muzikale held Boudewijn de Groot tijdens een eenmalig hommage-concert tijdens Noorderslag in Groningen, met medewerking van ondermeer Tim Knol, Janne Schra en The New Cool Collective. Op 1 mei wordt het album officieel gepresenteerd in de nieuwe zaal van Paradiso in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord, op nog geen vijftig meter van de studio waar Twee is gemaakt.

Twee is in januari en februari van dit jaar opgenomen in Studio Sound Enterprise met producer Frans Hagenaars. Frontman Dave von Raven over de plaat: "Het is een ontzettend divers album geworden. Met blazers en draaiorgels. Het opnameproces was een zeer intense periode, niet eerder werkten we zo lang aan een plaat. Dit is ook voor het eerst dat we echt als band een album hebben gemaakt: iedereen is van begin tot eind betrokken en in tegenstelling tot de vorige plaat staan er bijna alleen maar eigen nummers op." Zanger/gitarist Arjan Spies vult aan: "Dit is zonder twijfel het allerbeste dat ik ooit heb gemaakt." Producer Frans Hagenaars: "Ik denk dat dit album echt gaat verrassen. Iedere keer als we nu een nummer draaien sta ik zelf ook weer te kijken van wat er allemaal te horen is." Dave von Raven: "De afgelopen twee jaar zijn terug te horen op dit album. We hebben zo veel mee gemaakt, zo veel gespeeld, zo veel gedaan. Qua teksten plukken we nu bijvoorbeeld ook duidelijk de vruchten van ons De Wereld Draait Door-avontuur. Sinds die uitdaging ben ik nog bewuster geworden van wat er allemaal mogelijk is met de Nederlandse taal en ook daar hebben we volgens mij een grote stap gemaakt. We zijn er ontzettend blij mee en super trots op, dat meen ik serieus."

Afgelopen winter maakte The Kik voor het eerst haar opwachting in de theaters. Met als hoogtepunt een uitverkocht Oude Luxor in thuishaven Rotterdam. “De Veelste Grote Nederbietsjoo” bestond uit een bloemlezing van bekende en minder bekende Nederbiet klassiekers, aangevuld met eigen werk. De theatertour krijgt in het seizoen 2014/2015 een vervolg. Spreekbuis en voorman van The Kik, Dave von Raven is sinds The Kik huisband van de De Wereld Draait Door is geweest een veelgevraagde gast in dat programma. Ook verschijnt hij in het nieuwe seizoen van het TROS programma de De Beste Zangers van Nederland naast ondermeer Jack Poels, Sabrina Starke, Niels Geusebroek en Ben Saunders.

The Kik begon in 2010, na het ter ziele gaan van The Madd, aanvankelijk als Engelstalige band. Maar al snel werd besloten in de moerstaal verder te gaan. Net als Springlevend zal Twee uitkomen in een unieke samenwerking van Excelsior Recordings (Tim Knol, Daryll-Ann, Spinvis en Triggerfinger) en Top Notch (De Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites, Lucky Fonz III).

Livedata:
15 mrt Lakei, Helmond
05 apr Galepop, Nieuwegein
05 apr Tweetakt, Utrecht
11 apr Pardoes, Hoogwoud
18 apr Peppel, Zeist
01 mei Paradiso Tolhuistuin, Amsterdam (officiële releaseshow)
02 mei Bibelot, Dordrecht
05 mei Bevrijdingsfestival, Utrecht
05 juli Park City Live, Heerlen

Twitter
Faceboek
Site