Tourist Lemc - Bilan

Vanaf vandaag is de gloednieuwe EP van de Antwerpse Tourist LeMC verkrijgbaar. Bij het introspectieve titelnummer is door Florian Vermeulen een prachtige video geschoten die vanaf nu te zien is op het populaire Youtube kanaal van Top Notch. Op de Bilan EP staan drie nummers die niet eerder te horen waren.

//www.youtube.com/embed/a1rFcTyAwoE

Tourist LeMC - Bilan EP
iTunes
Spotify
Deezer
Google Play
Ondertussen is Tourist LeMC volop bezig met de afwerking van zijn tweede album. “Deze eerste EP lanceren we om de fans warm te houden, maar ook om ze een goed idee te geven van wat het album zal worden”, zo legt hij zelf uit. “Deze EP bevat drie tracks met zeer uiteenlopende stijl. Van echte hiphop, via kleinkunst tot een wat luchtiger popliedje.” Wat deze nummers bindt is de typische stijl van Tourist, de manier waarop en waarover hij zingt.

We vroegen Tourist om de verhalen achter de drie tracks op de Bilan EP:

“In Bilan bekijk ik de stand van zaken in mijn leven. Ik maak als het ware een balans op. In de strofes schrijf ik over dingen die ik heb meegemaakt en dingen die me nog te wachten staan, waarbij ik steeds rekening houd met de essentie van de dingen, van het leven, de liefde. Vandaar het refreintje in de song, wat ik ook doe en wat het resultaat ervan is, zonder liefde heeft het geen betekenis.

In Huwelijk van de Toekomst zing ik over de multiculturele samenleving, en hoe die door rechtse lawaaimakers als mislukt word bestempeld. In mijn ogen is die niet mislukt. Ik ben opgegroeid tussen verschillende culturen, en ben uiteindelijk gehuwd met een meisje van andere origine. Ook al beseffen veel mensen het nog niet, maar dit is het huwelijk van de toekomst.

In Verhalen van de Wijk spreek ik over mijn (Antwerpse) wijk de Seefhoek, maar vooral over de mensen die er wonen. Het is een wijk met de grootste verscheidenheid aan bewoners van heel Antwerpen. Elke bewoner heeft zo zijn eigen problemen, en dikwijls dezelfde problemen als een ander. Van welke cultuur ook, elk is op zoek naar het geluk, naar een mooi leven. Ik haal twee verhalen aan. Ik luister naar de grijze ogen, en de bruine.”