Trafassi Verzamelaar 'wasmasjien En Andere Poku's' Verschijnt Op 23 Mei

Op 23 mei is het dan zover: de verzamelaar van de legendarische Surinaamse band Trafassi zal verschijnen bij Top Notch onder de vlag van Sranan Gowtu. Op de verzamelaar hoor je niet alleen de gangmaker naar voren komen, maar ook Trafassi als de grondlegger van het Surinaamse protestlied.

Op zondag 25 mei presenteert FunX samen met Top Notch de releaseparty van het verzamelalbum van Trafassi, dat gevierd zal worden in het MC Theater in Amsterdam. Een gezellige matinneevoorstelling met een uitgebreid optreden van de band Trafassi, inclusief hapjes en drankjes volgens het Surinaamse recept. Met aansluitend een gezellige afterparty in samenwerking met Dottie Dansi waarbij diverse DJ's zullen draaien.

//www.youtube.com/embed/qgUIgJ-3hLw

Zoals Wasmasjien een klassieker werd in de Surinaamse muziekgeschiedenis, zo is Burgos de blikvanger van Trafassi. Edgar Charles Burgos werd op 26 april 1953 geboren in de wijk Frimangron, dicht tegen het centrum van Paramaribo.

De doorbraak van Trafassi kwam in 1985 met Wasmasjien, niet in de laatste plaats tot verrassing van de muzikanten zelf. Het was van origine een Antilliaans liedje van Macario Prudencia, dat door Burgos onder handen was genomen en werd voorzien van een geheel nieuwe, Nederlandstalige tekst. Het nummer werd aanvankelijk als B-kant uitgebracht. De band was op toernee op Curaçao toen het in Nederland plotseling hoog genoteerd stond in de hitparades. De bandleden werden in allerijl overgevlogen en begonnen direct aan een reeks optredens in radio- en tv-programma’s. Sindsdien is Trafassi niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld.

Inmiddels is het bijna 30 jaar geleden dat Wasmasjien uitkwam en dit wordt uitgebreid gevierd op 25 mei in het MC Theater. Een Surinaams feestje waar je zeker bij moet zijn! Haal nu je tickets via www.mconline.nl!


Deze week is het Trafassi-week bij FunX! Tickets voor de release winnen? Check!