Reverse Presenteert Album Retro Op 8.6 Met O.a. Djvt, The Partysquad, Ronnie Flex, Kempi

Vorig jaar verscheen er op de inmiddels legendarische datum 8 juni het album van Great Minds. De plaat kwam binnen op #2 en werd genomineerd voor bijna elke muziekprijs. Ook dit jaar maakt Bavaria 8.6 een bijzondere release mogelijk. Op 8.6 2014 verschijnt namelijk het langverwachte album RETRO van top producer Reverse. Op het album staan unieke tracks met bijdragen van de grootsten uit de pop en hiphopmuziek. Onder andere Willem van The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig, The Partysquad, Ronnie Flex, Sharon Doorson, Adje, Kempi, MocroManiac, Idaly, Bokoesam, Lil Kleine en meer klinkende namen. Uiteraard wordt deze bijzondere release gevierd met alle betrokkenen op de bijzondere datum van 8.6.

Reverse is misschien wel de grootste Nederlandse hiphopproducer ooit. Begonnen als tiener met doorbraak hit ‘Wat Wil Je Doen’ is hij inmiddels verantwoordelijk voor de grootste Nederlandstalige hit ooit: Gers Pardoel’s ‘Ik Neem Je Mee’. Hij produceerde voor Anouk en Alain Clark, maar ook ‘Shenkie’ van De Jeugd van Tegenwoordig is afkomstig van Reverse. Het album ‘Vossig’ van Adje werd geheel door hem geproduceerd, ‘Cool’ van Dio, ‘Stuk’ en ‘Helemaal Naar de Klote’ voor The Partysquad of ‘Geen Klasse, Geen Stijl’ van The Opposites. Bij elkaar opgeteld is Reverse goed voor meer dan 60 miljoen Youtube views.

Twee jaar geleden toog Reverse naar LA om de Amerikaanse droom na te jagen. In de slipstream van zijn Nederlandse collega Chuckie werkte hij met diverse artiesten en sleepte hij zelfs een Grammy nominatie binnen voor zijn werk aan Tamar Braxton’s ‘Stay and Fight’. Twee weken geleden verscheen de door Reverse mede geproduceerde nieuwe single ‘Black’ van R&B-grootheid The-Dream. In Amerika heeft Reverse een bijzondere samenwerking met de gerenommeerde producer Tricky Stewart (Beyoncé, Rihanna, Justin Bieber). Tussen alle bedrijven door vond Reverse de tijd voor bijdragen aan het gloednieuwe album van Gers Pardoel en het afmaken van zijn grote droom: een producersalbum onder eigen naam...RETRO!

De eerste single van het 8.6 project is ‘Portemonnee’, met bijdragen van Willem van The Opposites en up and coming talent Idaly. Hoog tijd om je agenda vrij te maken voor die bijzondere datum: 8.6. Dan presenteren Reverse en Bavaria 8.6 het album met diverse gasten in het MC Theater te Amsterdam. Jij kunt hier bij zijn. Hou de Facebookpagina van Bavaria 8.6 hiervoor in de gaten. Hierna is RETRO uiteraard overal fysiek en digitaal verkrijgbaar.