‘Lobi Da Basi’ - Na Zeven Jaar Nieuw Album Typhoon

Vanaf nu is het album 'Lobi da Basi' van Typhoon verkrijgbaar. Zeven jaar na zijn debuutalbum 'Tussen Licht En Lucht' is de goedlachse rapper terug met een persoonlijk, uitgesproken en bijzonder rijk album. Gastbijdragen zijn er onder meer van mede-Zwollenaren Sticks en Rico, van zangers André Manuel en Jan Wessels, soxofonist Benjamin Herman en broer Blaxtar. Single 'Hemel Valt' heeft sinds woensdag een prachtige videoclip door regisseur Florian Vermeulen.

Typhoon - Lobi Da Basi
iTunes
Bol
Plato
Spotify
Deezer

Liefde is de Baas, dat betekent de titel van het nieuwe album van Typhoon. De 29-jarige Glenn de Randamie gaat niet over één nacht ijs als het om zijn muziek gaat. ''Als je wilt groeien als artiest, dan moet je ook groeien als persoon''. Lobi Da Basi is het resultaat van die persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid Afrika. Daarnaast liet hij zich ook inspireren door onder meer Nederlandse grootheden als Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective.

//www.youtube.com/embed/nAyj8yZ6btw

Lobi Da Basi is een kleurrijk en muzikaal album geworden waarbij Typhoon de luisteraar zich thuis laat voelen door zijn kenmerkende eerlijke en openhartige schrijfstijl. Typhoon staat voor echtheid en laat zijn stem gelden over een eigenwijze sound van blues, jazz en hiphop, geproduceerd door Dries Bijlsma en A.R.T.. De bijdrage van Typhoon's liveband en vrienden als Benjamin Herman, Andre Manuel, Sticks, Rico, Blaxtar, Pete Philly, Qeaux Qeaux Jones en Jan Wessels maken van Lobi Da Basi een warme ontmoeting voor een breed publiek.

ALBUMPRESENTATIES:
20/6 Tolhuistuin (paradiso presenteert)
21/10 Hedon Zwolle

TOURLIJST
17/10 Burgerweeshuis, Deventer
18/10 De Spot, Middelburg
31/10 Bolwerk, Sneek
6/11 Tivoli Vredenburg/Pandora, Utrecht
8/11 Doornroosje, Nijmegen
21/11 Mezz, Breda

Typhoon begon zijn carrière als 15-jarig jongetje onder de vleugels van de leden van hiphopformatie Opgezwolle. Niet lang na het winnen van de Grote Prijs van Nederland als solo-act tekende hij een contract bij Top Notch en in 2007 lanceerde hij zijn solo debuut Tussen Licht en Lucht. Het album werd bekroond met een Zilveren Harp en verschillende muziek awards, het ware succes lag echter in de shows. Door alle grote festivals, waaronder Lowlands, North Sea Jazz, Oerol en Into The Great Wide Open, werd Typhoon een begrip.

Samenwerkingen met New Cool Collective, de Fakkelbrigade, en vele anderen hielden Typhoon al die jaren in de spotlight, met als hoogtepunt zijn door twee miljoen Nederlanders bekeken optreden voor Koning Willem Alexander, Maxima en het voltallige kabinet. De track 'Van De Regen Naar De Zon' die Typhoon tijdens deze uitzending voor het eerst deed was volgens vele het 'ware' Koningslied en mocht natuurlijk niet ontbreken op het album Lobi Da Basi.