Rotterdamse Formatie Broederliefde Tekent Bij Top Notch

Zojuist verscheen de video ‘Labanta’ van de Rotterdamse formatie Broederliefde. De video is het eerste bewijs van de aanstaande EP ‘Gevoelig Feestje’, waarvoor de groep tekende bij platenmaatschappij Top Notch.

//www.youtube.com/embed/W3QlksKe4Dw

Broederliefde, bestaande uit Emms, Jerr, Mella en Sjaf, is ontstaan uit een veel grotere groep voetbalvrienden uit de Rotterdamse wijk Spangen. In korte tijd wisten ze de scene te bestormden met sterke video’s (bekijk Spangenshake, Zero, Iets Hoger, Maluku) studiosessies en een mixtape. Hun achterban is in korte tijd gigantisch gegroeid.

“Tien shows in de maand, je zou denken dat we touren”

De muziek van Broederliefde is enorm divers. De heren maken wat ze leuk vinden en dat verschilt van harde straatraps tot vrolijk dansbare anthems. Broederliefde stond al op festivals Solar en Noorderslag en op bevrijdingsfestival Groningen.

‘Labanta’, wat zoiets betekent als ‘sta op en maak er een feest van’, is geschoten op Kaapverdië, waar Emms en Jerr hun roots hebben liggen. De Gevoelig Feestje EP verschijnt op 29 augustus met een releaseparty in de Rotterdamse Waterfront gepresenteerd door FunX. Op de EP staan bijdragen van onder meer Kraantje Pappie en Cho.