Debuutalbum Zwart Licht’s Leeroy Verschijnt Op 25 Mei

Na drie jaar ‘in de lucht te hebben gehangen’, is het eindelijk zover. Het debuutalbum van Zwart Licht mc Leeroy is af. Leeroy Draait Door, zoals de plaat zal gaan heten, verschijnt op 25 mei bij Top Notch.

De eerste single Weg, in samenwerking met zangeres Sarah-Jane, verschijnt in de loop van mei. Het gehele album is geproduceerd door Zwart Licht producer Hayzee.

“Het oudste nummer is drie jaar oud, de nieuwste is in maart opgenomen”, zegtLeeroy, die ook echt al die jaren bezig is geweest met de plaat. “Leeroy Draait Door zou na Bliksemschicht uitkomen. Ik was er ook echt serieus mee bezig, maar was niet tevreden over de tracks. Constant bleef ik zitten met een gevoel dat ik zoveel beter kon, maar dat lukte me niet. Afgelopen zomer was ik klaar met mijn studie en had ik tegelijkertijd het gevoel dat het goed zat; dat ik op de goede weg was. Ik had mezelf al voorgenomen een jaar vrij te nemen van studie en werk en me helemaal te focussen op de plaat. De meeste tracks zijn in die zomer geschreven.”

Lees het volledige artikel, geschreven door Erik Zwennes, op de website van 3VOOR12.

//www.youtube.com/embed/UKMBJuvhk-k