Akwasi En Rolf De Band Dragen Bij Aan Nieuwe Sire-campagne

De Stichting Ideële Reclame (SIRE) is woensdag begonnen met een nieuwe campagne, die tolerantie als thema heeft. Akwasi en ROLF de Band hebben een speciale bijdrage geleverd voor de campagne. Speciaal voor de campagne maakten ze het nummer ‘Lekker Gaan’. Akwasi vindt tolerantie een belangrijk thema en rapt er over in de positieve track. “Ik streef naar positiviteit en dit is een belangrijke en positieve campagne.”
Een belangrijk doel is Nederland weer trots te maken op zijn tolerantie, zo stelt SIRE. Als slogan voor de campagne is gekozen voor 'Tolerantie: daar knapt heel Nederland van op'. De campagne werd gisteren gelanceerd tijdens het congres SIRE 45 jaar waar Akwasi en ROLF ook speelden. Het nummer ‘Lekker Gaan’ is gratis te downloaden via deze link.
Uit onderzoek in opdracht van SIRE bleek onlangs dat twee op de drie Nederlanders vinden dat tolerantie de belangrijkste kernwaarde van het land is. Meer dan de helft (53 procent) gaf in het onderzoek aan dat Nederland in de afgelopen 20 jaar minder tolerant is geworden. Om deze redenen heeft SIRE besloten de campagne te gaan voeren. 'Tolerantie is de basis van democratie en mensenrechten', zegt directeur Pim Slierings van SIRE.
SIRE heeft tolerantie op de website  www.tolerantie.nu omgezet in een virtueel product. Iedereen kan via de website een portie tolerantie bestellen. Hoe meer mensen het product Tolerantie® gebruiken hoe meer Nederland daarvan opknapt.
Over SIRE
SIRE is een onafhankelijke stichting die zich ten doel stelt onderbelichte maatschappelijke onderwerpen publiekelijk aan de orde te stellen, bespreekbaar te maken en te agenderen bij burgers, opinieleiders en besluitvormers. SIRE wil mensen wakker schudden, aan het denken zetten en doen beseffen dat bepaalde kwesties niet uit het oog verloren mogen worden. Voor meer informatie surf naar www.sire.nl, of sluit je aan bij Sirecampagnes op Facebook. SIRE is ook te volgen op Twitter via @SIREcampagnes, met voor deze campagne de hashtag: #SIREtolerantie.