The Kik Laat Simones Gratis Binnen

 

Over ruim een week gaat de uitgebreide najaarstournee van de The Kik verder waar die vorige week gebleven was. Na een zomer vol hoogtepunten - van Lowlands tot de opening van de Uitmarkt, van zingen voor 50 Simones bij de 'Kik-off' van de Wereldhavendagen tot hun eerste twee optredens als huisband van De Wereld Draait Door tot een letterlijk hoogtepunt bij de opening van de festiviteiten van popzaal Mezz - is het wederom tijd voor de clubs.

Op vertoon van een identiteitsbewijs mogen Simone's gratis naar de shows komen kijken. Behalve Nederlandse optredens in onder meer Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag speelt The Kik begin december op het prestigieuze mod-festival Purple Weekend in Spanje met onder andere Nick Waterhouse en Jacco Gardner op het affiche.

Over twee weken verschijnt er een kerstsingle van de band 'Een Kerstliedje Voor Jou' op 7". Het is de Nederlandstalige bewerking van het vorig jaar in het Engels uitgebracth 'A Christmas Song For You'. Een Kerstliedje Voor Jou is na Simone en Springlevend, de derde Kik-single in 2012. Een Kerstliedje Voor Jou staat dan ook niet op Springlevend, het debuutalbum dat eerder dit jaar uitkwam als samenwerking tussen Excelsior Recordings en Top Notch.

The Kik - Najaarsrtoer
za 10 nov - Lezersfeest, Rotterdam
vr 23 nov - Asteriks, Leeuwarden*
za 24 nov - Apollo, Emmen*
do 29 nov - Luxor Live, Arnhem*
za 01 dec - De Meester, Almere*
do 06 dec - Purple Weekend, Léon (Spanje)
do 13 dec - Hotelgasten, De NWE Vorst - Tilburg (akoestisch)
vr 14 dec - Glimps, Gent (België)
vr 21 dec - Tivoli De Helling, Utrecht*
za 22 dec - Gigant, Apeldoorn*
do 27 dec - Effenaar, Eindhoven*
vr 28 dec - 't Paard, Den Haag*

*Eerste tien Simones die zich met legitmatiebewijs melden bij kassa mogen gratis naar binnen.