Palio Superspeed Donkey's Ep 'wateramp' Verschijnt 23 November

De Amsterdamse band Palio SuperSpeed Donkey komt 23 november met de EP ‘Wateramp’. Hierop staan enkele van de demo-tracks die opnieuw zijn opgenomen, gecombineerd met nieuw materiaal. Het catchy Britpopstuk Mr. Dickhead staat daar ook op.
Met hun eerste demo-opnames kwamen ze als een van de weinige ongetekende bands op de 3FM playlist. Ook kwam een van die demo’s in een Franse en in een Nederlandse commercial. Palio SuperSpeed Donkey gaf diverse optredens, speelde in het voorprogramma van onder andere Dazzled Kid en Kensington en was één van de smaakmakers op Into The Great Wide Open. Na een rustige periode, door ziekte van zanger Sam Vermeulen, is het tijd voor de volgende stap. De band tekende begin september bij Top Notch.

Top Notch labelbaas Kees de Koning is verrukt over de nieuwe signing. “Ik kreeg ruim een jaar geleden via via de eerste demo’s in handen en was op slag fan. Ik ben toen naar een aantal optredens geweest en was toen helemaal verkocht. Puur op eigen kwaliteit zijn ze door velen al uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende talenten van het moment en is er al veel om ze heen gebeurd. Nu geeft de band aan klaar te zijn voor een volgende stap. Er zijn plannen voor een album, maar zij bepalen het tempo.”

Nog steeds schoolgaand is het Amsterdamse Palio SuperSpeed Donkey.  Zanger/gitarist Sam Vermeulen is een geboren ‘rebel without a cause’ met nonchalante spuuglok à la James Dean. Gitarist Willem Smit schiet een waar spervuur aan gitaarakkoorden en riffs in de rondte alsof DJ’s de macht nog niet hebben overgenomen. Bassist Ruben van Weegberg is de klassieke bassist die stoïcijns staat te bassen. Drummer Camiel Muiser timmert de boel achterin lekker dicht, waardoor er een strakke basis ligt onder de band. De liedjes doen de rest. Die zijn onwaarschijnlijk catchy, straatje Pixies, Arctics, Pavement, snel, instant meezingbaar, gruizig.

De Wateramp EP is alvast te bestellen via Bol.com & iTunes. Bekijk het artwork en de tracklist hier.