Palio Superspeed Donkey's 'A Funny Sunrise' nu verkrijgbaar!

Palio Superspeed Donkey's 'A Funny Sunrise' nu verkrijgbaar!

In 2011 beginnen vier Amsterdamse tieners een band. De op Engelse leest geschoeide garagepop van Palio Superspeed Donkey zorgt voor flinke opwinding en diverse labels storten zich op de middelbare scholieren. Met hun eerste demo-opnames komen ze op de 3FM playlist, in een Franse- en in een Nederlandse commercial.

De debuut-EP Wateramp verschijnt in 2012 bij Top Notch waarna Willem, Sam, Ruben en Camiel zoveel spelen als de overheid vier 14-jarigen toelaat. Onder meer festivals Great Wide Open, Noorderslag, Paaspop en De Wereld Draait Buiten werden platgespeeld. Nu, ruim twee jaar later is er dan eindelijk een debuutalbum van Palio Superspeed Donkey.

Palio Superspeed Donkey bestaat uit tekstschrijver en gitarist Willem Smit, die de band op school bij elkaar heeft gebracht. Sam is de zanger van de band, omdat Willem zijn stem gewoon beter vindt. Camiel is de drummer en Ruben is de bassist. Waar de liedjes op de EP nog leunen op Britse indie-invloeden, is 'A Funny Sunrise' veel meer Amerikaans-Europees.

“De plaat is langzamer. Het tempo is echt gehalveerd en er is veel langer over nagedacht... en zo klinkt het ook. Muzikaal zijn we heel erg gegroeid.” ~ Willem

Anderhalf jaar lang hebben de vier aan de liedjes geschreven, geschaafd en nagedacht over de sound. Samen met Michel Schoots (Urban Dance Squad) startte de band begin dit jaar de pre-productie om in de loop van 2014 'A Funny Sunrise' op te nemen. Schoots produceerde eerder het succesvolle album van labelgenoten Mozes and the Firstborn (2013).

Voor het artwork, de vormgeving, fotografie en video's heeft de band samengewerkt met fotograaf Nick Helderman. Een bekende van de bandleden met een gigantisch portfolio die als artdirector fungeerde. De hoes van 'A Funny Sunrise' is getekend door Floor van het Nederend en voor de video's werken de jongens samen met Jeroen Dankers.

Je vindt 'A Funny Sunrise' op streamingdiensten Spotify en Deezer, maar ook op iTunes, Bol en Plato. Vanaf 13 februari is 'A Funny Sunrise' ook op LP beschikbaar.

LIVEDATA

  1. Donderdag 12 maart - Hedon, Zwolle
  2. Vrijdag 13 maart - Bitterzoet, Amsterdam
  3. Zaterdag 14 maart - Rotown, Rotterdam
  4. Zaterdag 4 april - TamboerPop, Hoogeveen