Album ‘Kenny B’ verschijnt op 15 mei

Album ‘Kenny B’ verschijnt op 15 mei

Vandaag verschijnt ‘Parijs’ de nieuwe single van de Surinaamse sensatie Kenny B. De videoclip, uiteraard geschoten in de stad van de liefde, is vanaf nu te zien. Met deze tweede Nederlandstalige single maakt Kenny B tevens de release van zijn album bekend. Op 15 mei verschijnt bij Top Notch het album ‘Kenny B’ met daarop zowel ‘Parijs’ als vorige single ‘Als Je Gaat’.

Pre-order het album Kenny B - Kenny B op iTunes of Bol.com en krijg ‘Parijs’. Download 'Parijs' op iTunes of stream het op Spotify

TRACKLIST ‘KENNY B’:

 1. 1. Alleen Jij
 2. 2. Als Je Gaat
 3. 3. So Yu Ben Taigi Mi
 4. 4. Een Man Mag Niet Huilen ft. Jayh
 5. 5. Tjaipi Lobi ft. Tekisha
 6. 6. Zij Is De Duivel
 7. 7. Na Regen Komt Zonneschijn
 8. 8. Yamba ft. ND
 9. 9. Parijs
 10. 10. Neks Ne Tai ft. Tekisha
 11. 11. Vrienden
 12. 12. Jij Bent De Liefde
 13. 13. Paramaribo ft. Jeffrey Spalburg

Kenneth Bron, oftewel Kenny B, ofwel de Surinaamse zanger met de meeste nummer één hits in eigen land heeft zijn nieuwe album af. Na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo stapt Kenny B over op het Nederlands. Kenny B zingt al vanaf zijn achtste. Een tijd voerde hij de band ‘Fransisco’ aan en maakte hij muziek in de toneelgroep van het Surinaamse leger, ‘Mofo'. Op zijn 28e kwam Kenny B naar Nederland. Maar zijn succesvolle carrière zorgde ervoor dat hij regelmatig in het buitenland en nog veel vaker in Suriname te vinden was.

//www.youtube.com/embed/jlHZ_Z8sUMs

Toch mag Kenny een muzikale laatbloeier genoemd worden. Pas sinds 2006 heeft de muziek zijn volledige aandacht. Het ging gelijk als een speer en twee van zijn albums werden overzees zelfs tot het beste van dat jaar gekroond. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten”, aldus Kenny B. “De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden. Kom je in het Engels niet beter weg met bepaalde woorden en uitdrukkingen?”

Kenny B stond al op de radar van Top Notch baas Kees de Koning. Op vakantie in Suriname, was er helemaal geen ontkomen meer aan. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits. Ik raakte geïntrigeerd en ben naar de bekende platenzaak Disco Amigo gegaan en heb er zijn cd’s gekocht. Toen ik terug was in Nederland heb ik gelijk met Kenny afgesproken.” Onder de indruk van zijn invalshoeken en de thematiek van de liedjes vroeg De Koning de zanger om een aantal van zijn teksten te vertalen naar het Nederlands. “Zes weken lang hoorde ik niets meer van hem en toen stuurde hij ineens twee gloednieuwe liedjes. Ik werd helemaal weggeblazen en een week later hadden we een deal.”

//www.youtube.com/embed/Px7JutN4PGs

“Het was een uitdaging”, erkent Kenny. “Nederlands is geen makkelijke taal voor muziekteksten. Je zult moeten spelen met klanken en intonaties. Uiteindelijk raakte ik helemaal in de ban en ben ik gek op de nummers.” Ondanks de nieuwe koers is Kenny zijn moedersland niet vergeten. “Nee joh, dit album is absoluut ook voor Suriname. Zij zullen dit zeker diggen. Ik zie het zelf als een mooie toevoeging aan de Surinaamse muziek.

Kenny’s single ‘Parijs’ is vanaf vandaag verkrijgbaar via iTunes, streamingdiensten en de video staat op Youtube.