Bokoesam, Emms (Broederliefde) & Jack $hirak maken samen muziek in nieuwe webserie

 Bokoesam, Emms (Broederliefde) & Jack $hirak maken samen muziek in nieuwe webserie

Rappers Bokoesam en Emms (Broederliefde) en producer Jack $hirak lanceren vrijdag 15 september hun nieuwe single ‘Omhoog/Away’. Het nummer is tot stand gekomen in de webserie “The Perfect Beat”.

In de zesdelige webserie trekt het trio door de straten van New York in hun zoektocht naar de ‘perfecte beat’. “Ik vind het interessant om te zien waar het allemaal vandaan komt, waar Hip Hop en breakdance begonnen zijn. Gewoon mensen die willen dansen en plezier hebben” aldus Bokoesam over de kennis die hij opdeed in The Big Apple.

Terug naar de oorsprong van Hip Hop
Op uitnodiging van de Red Bull BC One creëerden 2 teams een track. Team 1, bestaande uit Bokoesam, Emms en Jack $hirak, maakten de inspiratietrip en deze unieke samenwerking werd vastgelegd in de webserie ‘The Perfect Beat’. De kijker ziet het drietal discussiëren met verschillende muziekkenners uit de stad en schuiven zelfs aan tafel bij de legendarische Hip Hop radioshow “Sway in the morning”. Ze praten met Naughty by Nature, bekend van de iconische track “Hip Hop Hooray” en ze ontmoetten B-boy Crazy Legs van de baanbrekende Rock Steady Crew.I n de Red Bull Studios in Amsterdam bundelen de mannen vervolgens hun krachten en inspiratie, met ‘Omhoog/Away’ als resultaat. Een track over tegenslagen, persoonlijke groei en positiviteit.

‘Omhoog/Away’ wordt uitgebracht op 15 september en opgevolgd door een track van Team 2, bestaande uit Cho, Spanker en Timor Steffens. Zij onderzochten in Nederland de breakdance scene en creëerden ook een single, deze wordt op 2 oktober gelanceerd.

Hip Hop viering
Op 2, 3 en 4 november staat in het Amsterdamse Westerpark de creatieve Hip Hop cultuur centraal met lezingen, breakdance battles, workshops en kunst tijdens de Red Bull BC One. Hoogtepunt is op 4 november als in de Gashouder voor het eerst het wereldkampioenschap breakdance, de Red Bull BC One World Final, in Amsterdam plaatsvindt. De 16 beste breakdancers ter wereld nemen het dan tegen elkaar op. Nederland is met 2 deelnemers, Menno van Gorp en Shane Donovan, goed vertegenwoordigd in de finale. Daarnaast maakt ook danser Justen Beer, bekend van de tv-show ‘Everybody Dance Now’, kans op een plaats in de finale.

Volg de twee teams in de 6 afleveringen van de webserie, vanaf 18 september te zien op de online kanalen van Top Notch en Red Bull Music.