Broederliefde ontvangt in Paradiso platina album uit handen van The Opposites

Broederliefde ontvangt in Paradiso platina album uit handen van The Opposites

Zojuist ontving de Rotterdamse formatie Broederliefde in een stijf uitverkochte Paradiso een platina album. Twan en Willem van The Opposites klommen tijden de show het podium op om dit bijzondere moment met de jongens te vieren. “Net toen we dachten dat het niet beter kon, kwam fucking Broederliefde”, lachte Willem de Bruin van The Opposites tijdens het uitreiken.

De platina plaat is de kers op de taart van een bizar Broederliefde-jaar. De groep zit midden in een uitverkochte tour langs de bekende poppodia, ze stonden op Pinkpop, Appelsap, Lowlands en Solar. Met hun album Hard Work Pays Off 2 stonden de mannen 14 weken op #1 in de GfK Album top 100. Daarmee ging een dertien jaar oud record van Frans Bauer uit de boeken. Alledrie de EP’s staan inmiddels maandenlang in de Album top 100. En met ruim 125 miljoen streams alleen al op Spotify, verbreken ze elk record.

Niet alleen het album van Broederliefde ging goud. Een groot deel van de individuele tracks werd vanavond onderscheiden met gouden en platina penningen van de NVPI:

Jungle - 3x Platina
Mi No Lob 2x Platina
Ik Was Al Binnen - 2x Platina
Qu-est Qu’il Ya - Platina
Zeg Me - Goud
Danswater - Goud
That’s My Boy - Goud
Insteigen - Goud