Broederliefde, Ronnie Flex, Teske, Paul Sinha en meer op Noorderslag 2017

Na de winst van de Popprijs 2016 door New Wave is hiphop op Noorderslag dit jaar opnieuw goed vertegenwoordigd. En Top Notch heeft meer moois staan op het belangrijkste showcasefestival van het jaar. Van Broederliefde tot Teske, Ronnie Flex tot Roxeanne Hazes, maak het mee dit weekend in Groningen.

Traditioneel is Eurosonic-Noorderslag een feest voor (nieuwe) muziek. Dit jaar trappen we al af op vrijdag met Pink Oculus om 20:00 uur in de grote zaal van het Platformtheater. Op 30 september j.l verscheen de EP Delicious van deze singer-songwriter, actrice, rapper en producer. Dit optreden wordt op dezelfde locatie gevolgd door de Vlaamse rapper/zangeres Coely om 21:30 uur. Dit grote talent brengt later dit jaar haar album uit, dus verwacht veel nieuwe muziek en een veelgeprezen liveshow.

Op zaterdag 14 januari gaat het los tijdens Noorderslag 2017 in de Oosterpoort. Om 19:45 uur zie je bij binnenkomst van de Oosterpoort in de Entreehal het derde optreden ooit van het grote talent Paul Sinha. Volgens onder meer 3FM, Noisey en 3voor12 de revelatie van 2016 en belofte voor 2017. Afgelopen vrijdag werd bekend dat hij 3FM Serious Talent is. Zijn single ‘Nu Gaan’ staat inmiddels op hoogste rotatie op 3FM, is ‘gemaakt’ op 538 en wordt gedraaid bij diverse andere stations. B-kant ‘Als Wij Dat Samen Doen’ krijgt deze week nog een prachtige videorelease.

Vanaf 20:00 uur wordt het project Parels van de Jordaan gepresenteerd in de Kleine Zaal. Het Zwanenkoor zingt er met gasten Willeke Alberti, Roxeanne Hazes, Thijs Boontjes, Wende en Janne Schra de mooiste Jordaanklassiekers. Startschot van een prachtige reeks verzamelalbums van de grote namen uit de geschiedenis van het Jordanese lied: Manke Nelis, Tante Leen, Johnny Meijer, Johnny Jordaan, Louis Davids, Duo de Munk, Alie Roelvink, Zwarte Riek en Willy Alberti.

In de Foyer van de Grote Zaal speelt om 20:30 uur Rob Dekay. Rob presenteerde vorig jaar zijn EP Alles Gaat Voorbij met daarop de hit Tikken van de Tijd. Hierna gelijk door naar de Kleine Zaal voor Ronnie Flex & Deuxperience Band. De eerste hit van 2017 komt op naam van Ronnie Flex, die in samenwerking met Frenna met het nummer ‘Energie’ de Single Top 100 aanvoert. Het nummer is al de tweede hitsingle van het nieuw te verschijnen tweede album van de Capellenaar. Op dit moment leggen Ronnie Flex en vaste hitproducer Boaz de laatste hand aan de plaat die dit voorjaar bij Top Notch zal verschijnen. In februari en maart gaat Ronnie Flex voor het eerst met band op tour. Tijdens deze negen data tellende tour worden onder meer Amsterdam, Leuven (BE) en Breda aangedaan. Op Noorderslag zal Ronnie Flex voor het eerst met Deuxperience band te zien zijn.

Hierna door naar de Grote Zaal voor The Kik, dat om 21:15 uur het derde album Stad & Land presenteert, hun meest persoonlijke en geraffineerde plaat tot nu toe. De bekendste Nederlandstalige bietband nam in hun eigen studio een bonte verzameling nummers op, waarin zowel de ontwikkelingen op muzikaal gebied als op persoonlijk vlak doorklinken. Om 22:45 uur kun je door naar de Tent Binnentuin/Patio voor zangeres Teske. Haar single ‘Opnieuw’ is op weg naar de miljoen streams terwijl haar samenwerking met Mr. Polska vorig jaar platina ging. De 21-jarige Teske de Schepper brak door met haar populaire vlogs op YouTube (meer dan 330.000 abonnees). Behalve geitenknuffelaar, Expeditie Robinson-deelnemer en koffieverslaafd is Teske ook succesvol zangeres. 

In de Binnenzaal speelt om 23:30 uur Mozes and the Firstborn. Vorig jaar brachten ze hun langverwachte en goed ontvangen tweede album ‘Great Pile of Nothing’. Mozes and the Firstborn bracht vier jaar geleden bij Top Notch het debuutalbum uit. Met die plaat tourde de band door Nederland, Europa, diverse festivals zoals Lowlands en leverde ze een Amerikaans platencontract op. Dankzij de release aan de andere kant van de oceaan werd de band gevraagd ook daar te komen touren. In de afgelopen jaren heeft Mozes and the Firstborn ruim vijfhonderd shows gespeeld. Tegelijkertijd mag Pink Oculus in de CBK Triadezaal haar optreden op Eurosonic nog eens stevig over doen. 

Noorderslag sluit je natuurlijk af in de Grote Zaal bij Broederliefde om 00:15 uur. De grote winnaars van 2016 mogen dat geweldige jaar nog even groots afsluiten en tegelijkertijd een bijzonder 2017 inluiden. De meest gestreamde act van het afgelopen jaar stond al op Pinkpop en Lowlands en ontving een platina album voor ‘Hard Work Pays Off 2’ waarmee de mannen 14 weken op #1 stonden.