Cartiez releast de eerste single van zijn debuutalbum

Cartiez releast de eerste single van zijn debuutalbum

Vandaag verschijnt ‘Disco Avengers’, de eerste single van Cartiez’ debuutalbum ‘De Wereld Is Gelogen’. De afgelopen paar jaar toerde hij stad en land af met Ronnie Flex. Daarmee stond hij op de grootste festivals en poppodia in Nederland, maar trad hij ook op in onder andere Suriname, Curacao, Spanje, Portugal en Griekenland. Ook zette hij een enorme stap door zijn optreden op het New Wave album, ontving hij gouden- en platina platen, Edisons, de Popprijs en stond hij vier maanden na de release op Lowlands. 

Cartiez, oftewel Jean Marc Koorndijk (6 september 1990) wordt geboren in Cayenne (Frans-Guinea) en spendeert de eerste jaren van zijn leven in Parijs. Nadat hij in Nederland komt te wonen begon Cartiez met muziek doordat hij een rap nadeed van Ali B, maar deze uit de hand gelopen grap zorgde voor de eerste stappen binnen zijn carrière. Na onderling battlen met lokale jongens komt hij in aanraking met Maximilli, waarmee hij later ook samenwerkt in de groep Lefensmannen. Kenmerkend aan de Lefensmannen is dat ondanks de r&b sound van Ronnie Flex, hiphop van Def Major en hardere beats van Kid de Blits, Cartiez net als elk ander lid zich bezighoudt met een afwijkend genre. 

Hij wordt in zijn jeugd vooral beïnvloed door de muziek die zijn moeder luistert. Dit was een mengsel van vooral metal- en rockbands zoals Limp Bizkit, Linkin Park en U2, maar ook hiphop en r&b. Er zitten punk-invloeden in de muziek van Cartiez, maar ook Franse Electro als Justice en Mr. Oizo zijn een belangrijke inspiratie. Dit alles tekstueel geïnspireerd door rustiger Nederlandstalige schrijvers als Spinvis en Eefje de Visser. Door de gevarieerde muziek vanuit huis streefde Cartiez ernaar om te rappen als acts als Opgezwolle, op een ruige manier en op harde beats.

‘De Wereld Is Gelogen’, het debuutalbum van Cartiez verschijnt na de zomer.

Cartiez - Disco Avengers

Youtube: 

Spotify: http://bit.ly/discospot 
iTunes: http://bit.ly/discotune 
Deezer: http://bit.ly/discodeez 
Apple Music: http://bit.ly/discoapple