Cho presenteert langverwachte debuutalbum op 10 juni

Cho presenteert langverwachte debuutalbum op 10 juni

Op 10 juni verschijnt het langverwachte debuutalbum van de Amsterdamse rapper Cho (23). ‘Knock Knock 3’ is geproduceerd door Spanker (op ‘Josephine’ en ‘Chavelly 2.0’ na) en bevat bijdragen van onder meer Winne, Willie Wartaal, Hef, Josylvio, Idaly, Nicole Bus en La Rouge. De eerste single ‘Kan Het Niet Geloven’ ft. Hef is vanaf nu te streamen, te downloaden en heeft een dikke clip gekregen.

//www.youtube.com/embed/dgpNsHSFhQQ

Cho en producer Spanker zijn de afgelopen maanden bezig geweest met Knock Knock 3. “Ik wilde genoeg informatie en inspiratie opslaan, voordat ik weer de studio in zou gaan”, vertelt Cho. “Tijd kan me niet zoveel schelen als ik muziek maak. Misschien neem ik mijn werk soms te serieus, maar ik drop liever een jaar niks en daarna een bom, dan elke maand clips en tracks met veel rommel ertussen. Daarnaast heb ik ook gewoon heel veel opgetreden, ik ben vader geworden, er moest geld verdiend worden.”

Cho is geen rapper die veel met gastartiesten werkt. Ook voor zijn debuutalbum zijn samenwerking selectief en op basis van gevoel en klik ontstaan. “Ik werk graag met nieuw talent. Grote namen zijn voor mij niet belangrijk. Uiteindelijk moeten mensen een liedje hard vinden omdat het hard is en niet om wie erop staat. Abigail Johnson is een zangeres uit Antwerpen met een hele unieke stem. Nicole Bus’ stem deed me denken aan een van machtige waak-engel. Winne kwam Spanker een keer tegen en zei: "Zorg dat ik op Cho zijn album sta". Uiteindelijk staat ook hij er twee keer op”, Cho lacht. “Ik hoorde een paar tracks van Josylvio en het leek me dope om wat samen te doen. Ik checkte hem via Esko en dezelfde dag kwam ie langs voor die ‘Jilla’ verse. Hef staat op de eerste single, wij klikken muzikaal gewoon heel goed. De rest ging lekker spontaan. Ik hou ervan als er muziek word gemaakt vanuit chillings. Zo kwam Wiwa gewoon een keer langs en deed hij een verse op ‘Josephine’. Ook Idaly kwam een paar dagen langs en deed een verse. Vorig jaar was ik een weekje naar London met Spank en maakte daar ‘Popalik’ met Stefflon Don, een upcoming superster in de UK.”

“Ik ben nog nooit zo eerlijk en open geweest in mijn raps. Knock Knock 3 is echt een luisteralbum geworden met veel muzikale verrassingen. Deze tracks zijn inhoudelijk en fokking eerlijk. Ik voel me echt vrij is alles wat ik doe en die bijzondere chemistry tussen mij en Spanker is heel duidelijk te horen. We hebben elkaar in het hele maakproces constant uitgedaagd. Zo zing ik op dit album veel meer. Zodra hij een geluidje drukt, gaat er een kamertje in mijn hoofd open. We zijn heel vrij en houden beiden van experimenteren. Er zijn geen regels wanneer we muziek maken. We doen wat tof klinkt of lekker voelt.”

Knock Knock 3 is een verhalend album geworden van een heel open en eerlijke rapper. Cho: “Ik hoop dat ik met dit album een betere kijk heb gegeven op mijzelf, dat mensen mij en mijn muziek beter begrijpen. Maar wat ik vooral hoop is dat mensen het voelen, dat er minimaal één track op staat die echt belangrijk was om te horen.”

Op zijn 18e verjaardag debuteerde Cho met zijn soloclip 'Veel Schijt'. Inmiddels is hij miljoenen YouTube views verder, bracht Cho twee goed ontvangen mixtapes uit (Knock Knock, 2012 - Knock Knock 2, 2013), ontving een platina plaat voor ‘Misschien Wel He?’ deed hij veel podiumervaring op en werkte Cho met de top van de Nederlandse scene.

Vanaf vandaag is Knock Knock 3 te bestellen op Bol en iTunes.
‘Kan Het Niet Geloven’ ft. Hef is daarnaast op alle streaming platforms te horen.
Bekijk nu de bijbehorende videoclip op Youtube.

Tracklist Knock Knock 3:
1. Intro ft. Nicole Bus
2. Overdosis
3. Kan Het Niet Geloven ft. Hef
4. Beef Met Je Boyfriend
5. Jilla ft. Josylvio
6. Eerste Keer ft. Abigail Johnson
7. Kleine Jongen
8. Fabulous ft. Idaly
9. SNM 
10. Popalik ft. Stefflon Don
11. Amen/December ft. Winne
12. Ik Mis Je ft. La Rouge
13. Baksteen
14. Rapshit
15. Josephine ft. Willie Wartaal
16. Chavelly 2.0 (Snippet)
17. Aan De Kant

Cho - Knock Knock 3 (pre-order)
iTunes: http://bit.ly/deezkan
Bol.com: http://bit.ly/bolknock

Cho - Kan Het Niet Geloven ft. Hef
Spotify: http://bit.ly/spotkan
iTunes: http://bit.ly/choknock
Deezer: http://bit.ly/deezkan
Apple Music: http://bit.ly/choknock