Damaru gaat de Surinaamse politiek in voor partij Bouterse

Damaru gaat de Surinaamse politiek in voor partij Bouterse

De populaire Surinaamse zanger Damaru gaat aan de slag voor de Nationale Democratische Partij (NDP) van Desi Bouterse. In eerste instantie om jongeren te werven, maar volgens de Times of Suriname zijn er voornemens om de zanger als kandidaat-parlementariër te plaatsen in Paramaribo en wel op een verkiesbare positie.

//www.youtube.com/embed/JGsGAJIYDRo

Damaru was vannacht prominent aanwezig op een massameeting van de partij van Bouterse op het Plein van de Revolutie aan de Waterkant. Eerder verzond het team achter Damaru een bericht waarin werd gemeld dat de zanger heeft besloten om tijdelijk geen nieuwe muziek op te nemen. 'De man, die zich de afgelopen tien jaar heeft ontpopt van tienersensatie tot de nationale volkszanger van Suriname, is klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven' aldus het persbericht. Damaru zelf heeft nog geen uitspraken gedaan over zijn politieke ambities.

//www.youtube.com/embed/log0UeCqNa0

In Suriname had Damaru hits als Yu na mi engel, Hey baby en Sranang Koningin, tot hij in 2008 doorbrak met het lied Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart). Een jaar later bracht hij het lied samen met Jan Smit in Nederland uit waar het meerdere weken op nummer 1 en een groot aantal weken in de top 3 bleef staan. In 2011 verscheen bij Top Notch het album 'Tuintje In Mijn Hart'.