De Beste Bars van 2014 - De Resultaten

De Beste Bars van 2014 - De Resultaten

In 2014 lanceerde de website www.spraak-water.com in samenwerking met Top Notch. Spraakwater is een Nederlands lyricsplatform waar teksten van albums, EP's, mixtapes en singles een database en kennisomgeving vormen. Je kunt er persoonlijk je inzichten over teksten delen en over de betekenis van teksten discussiëren met andere gebruikers. Om het bestaan van dit platform te vieren, besloten we om jullie De Beste Bars van 2014 te laten kiezen. Via social media lieten jullie ons weten welke lines vorig jaar het hardst kwamen. Vervolgens stelden wij aan de hand van jullie mening een poll op en inmiddels zijn de stemmen geteld.

De winnaar van De Beste Bars van 2014 is geworden... -tromgeroffel-

Ik zie jullie rappers maar tussen de sterren ben ik liever de ruimte. ~ Jiggy Djé
//www.youtube.com/embed/SklYhe7WlSs

Gefeliciteerd Jiggens! Jouw line op Önder's 'Dat Doen We Niet Meer' is voor velen de hardste line van 2014. Deze specifieke line kun je nog niet terugvinden op Spraakwater, maar ander werk van Jiggy Djé wel. Zo staan de lyrics van het complete ' De Ark De Triomf' album voor je klaar om bekeken en besproken te worden. Tevens vind je op Spraakwater het Great Minds album, waar Jiggy Djé natuurlijk ook op staat. Jee!

De top 5 van De Beste Bars van 2014:

  1. 1. "Ik zie jullie rappers maar tussen de sterren ben ik liever de ruimte." - Jiggy Djé (Dat Doen We Niet Meer)
  2. 2. "Heb veel aan m'n hoofd maar heb meer aan een kop nu. Een paar die ik ken draaiden vroeger maar zijn op nu. Ze zitten liever in de shop nu. Vergeet niemand ook al ben ik bijna bij de top nu." - Lijpe (Intro)
  3. 3. "Als het meezit zie je misschien de top, maar zonder tegenwind gaat die vlieger niet op." - Jiggy Djé (Anthem)
  4. 4. "Kan niet werken voor een baas ik ben eerlijk met je. Wie kan je vertrouwen wie is eerlijk met je? Vriendschap en liefde kunnen veel verpesten." - Lijpe (Ogen In Je Rug)
  5. 5. "Het onderwerp op straat is best vaak wie de hardste van de game is. Ze roepen broederliefde als ze kijken waar het feest is, roepen SBMG als ze kijken naar wat nu heet is, maar ze roepen Cho als ze kijken naar wie compleet is." - Cho (Hi The Pickup #8)

Opvallend! Jiggy Djé en runner-up Lijpe domineren de top 5. De zesde plek valt tevens op, want daar zijn maar liefst drie teksten van verschillende rappers geëindigd:

  1. "Wat zijn woorden opgeschreven als de kern ervan niet wordt begrepen? Voorbij het punt van lezen, is er de kunst van leven." - Typhoon (Hemel Valt)
  2. "Niggers rennen als het heet wordt. Ik blijf staan voor die oven tot het cake wordt." - Hef (Hi The Pickup Sessie #8)
  3. "Bitch ik kom uit Bijlmer, kleine boy op een skelter. Vrienden waren net stoepkrijt, wanneer het regent verdwijnen ze telkens." - Cho ('93)

Het mag gezegd worden dat 2014 een goed jaar was op muzikaal gebied. Laten we ervoor zorgen dat 2015 ons opnieuw gaat voorzien van heerlijke bars & lines. Bedankt voor het stemmen allemaal, en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

En hou natuurlijk Spraakwater in de gaten. Je vindt er lyrics van o.a. Ronnie Flex, Feis, Ares en nog vele anderen. Reken er maar op dat deze database gedurende 2015 nog veel verder zal worden uitgewerkt!

(Beeld Jiggy Djé: Alex Schepers)