Debuutalbum SBMG verschijnt op 11 maart - RICHTING KRAAIE

Debuutalbum SBMG verschijnt op 11 maart - RICHTING KRAAIE

Met de onthulling van het bijzondere artwork kondigt SBMG zojuist hun debuutalbum ‘Richting Kraaie’ aan. Het album verschijnt op 11 maart, bevat 19 tracks en samenwerkingen met onder meer Willie Wartaal (De Jeugd Van Tegenwoordig) Sevn Alias, Frenna (SFB), Hef en Bokoesam.

SBMG brak in 2014 door met hun superhit Oeh Na Na, gevolgd door de mixtape ‘Money En Gang En’ en diverse losse tracks en samenwerkingen. Henkie T en Chivv, regelmatig live en op plaat aangevuld met Nev-ielgg, hebben sinds hun doorbraak door het hele land en in België vurige shows gegeven. Zo stonden ze onder meer op Appelsap, Solar, Noorderslag, Bungalup, Encore Festival en Woo Hah.

De titel van het album slaat op de buurt waar de heren opgroeiden en nog steeds wonen: Kraaiennest in Amsterdam Zuid-Oost. Een voorheen beruchte buurt, maar ook een buurt in constante ontwikkeling, waar de basis van SBMG lag en waar de meeste nummers op dit album zijn opgenomen. Chivv: “Natuurlijk denk je aan die tijd dat je uit de hood kan, maar het is wel onze basis. We zijn daar begonnen en gevormd tot wie we nu zijn.”

“Het album heeft echt die SBMG-sound”, aldus Chivv. “Het is een persoonlijk album, veelzijdig en met dope gastartiesten. Van beginnende mannen die wij dope vinden, tot grote namen waar we al jaren mee omgaan en muziek mee maken.”

//www.youtube.com/embed/5viBTUdTjlw

Voor de hoes van ‘Richting Kraaie’ raakte SBMG geïnspireerd door een veertien jaar oude cover van de Amerikaanse groep The Clipse. Maar iemand vinden die in de stijl van deze hoes van ‘Lord Willin’ werkt, bleek een lastige zoektocht. Uiteindelijk is de Amerikaanse kunstenares zelf benaderd. Deze Vicki Berndt, tevens verantwoordelijk voor de cover van 2Pac’s Until the End Of Time, bleek geïnteresseerd in deze Hollandse klus en ging met input over SBMG en Kraaiennest aan de slag. Het resultaat is een iconisch beeld geworden dat het debuutalbum van SBMG zal sieren.

Tracklist SBMG - Richting Kraaie

1. Hard Gaan (Prod. Whiteboy)
2. Wat doe Je ft. Lijpe (Prod. Monsif)
3. Je Wilt Me (Prod. Monsif)
4. Gevoelloos ft. Hef & Zefanio (Prod. Monsif)
5. Hard Work Pays Off ft. Broederliefde & Nev-ielgg (Prod. Zürich)
6. #DeSituation (Prod. Zürich)
7. Dansen (Prod. Elka $ava)
8. Langs Je Rij ft. Kevin (Prod. Architrackz)
9. Mandela ft. Lijpe, Sevn Alias, D-Double, Hef & Louis (Prod. Raoul ‘808’ Ilahi)
10. Flexin' (Prod. Architrackz & TB)
11. Nooit Meer (DJ Drivah x SBMG) ft. Frenna & Jonna Fraser (Prod. Ramillion)
12. Derin Deruit ft. Willie Wartaal (Prod. Architrackz)
13. Badgyal (Prod. Whiteboy)
14. Op De Mijne (Prod. Whiteboy)
15. On Fleek ft. Bokoesam (Prod. Jimmy Huru)
16. Ze Wilt Niet ft. Emms (Prod. Architrackz)
17. Ben Niet Zo'n Type ft. Jandro (Prod. Monsif)
18. Maria (Prod. Lunaman , Youssef Chellak & Emillion)
19. Bij Mij ft. Frenna (Prod. Monsif & JS)

//www.youtube.com/embed/iB4mmREWJpg

Na ‘Hard Work Pays Off’ met Broederliefde, de inmiddels gouden single ‘Mandela’ en de hilarische video voor ‘Dansen’ bracht SBMG deze maand in samenwerking met DJ Drivah, Jonna Fraser en Frenna (SFB) de clubtrack ‘Nooit Meer’ uit. Vanaf nu is ‘Richting Kraaie’ te bestellen op iTunes en Bol.com. Binnenkort verschijnt de video van het nieuwe nummer ‘Langs Je Rij’.

SBMG - Richting Kraaie

iTunes: http://bit.ly/richtingsbmg
Bol: http://bit.ly/sbmgkraaie