Digitzz releast nieuwe single ‘Katjing’

Digitzz releast nieuwe single ‘Katjing’

Froday, een woordspeling op friday door de man met de beste afro van de Nederlandse hiphop… Digitzz. Voor deze Engelstalige rapper is het elke dag froday. Wat jaren geleden begon als een quirky gimmick die elke vrijdag tot een trending topic leidde, staat inmiddels voor de artiest Digitzz; elke dag met een glimlach en een flinke dosis positiviteit de wereld tegemoet lachen.

(Thank God It’s) Froday is tevens de naam van de nieuwe EP van Digitzz. Na twee succesvolle EP’s, een hit met ‘The Jam’, diverse (festival)shows en voorprogramma’s tijdens tours van Gers Pardoel en Chef’ Special zet deze rappende fro een grote volgende stap. Zo werkt Digitzz op zijn meest ambitieuze project tot nog toe samen met producer Big2 van The Opposites en Soulsearchin, het productieteam achter Mr. Probz.

Vandaag begint Froday met de eerste single van het nieuwe project: Katjing! De track staat nu op iTunes en de streaming platforms, met een dikke video op Youtube en de teksten op Spraakwater:

//www.youtube.com/embed/jLYM3HKs2Zc

En zojuist is Digitzz ook uitgenodigd door De Wereld Draait Door om vanavond te spelen in de uitzending! Vanaf 19:00 uur op NPO1.

Vanavond ben ik te gast bij dwdd .. Ik ga iets doen met zoveel love , hoop dat jullie allemaal kunnen kijken!

Een foto die is geplaatst door Digitzz (@trrrrdigitzz) op

“Dit nummer heb ik volledig dansend opgenomen”, aldus de rapper. “Daar vraagt die track om. Het is een verlengde van de oudere track ‘The Jam’. Toen ik voor het eerst bij mijn vriendin Veronica bleef slapen, schreef ik op haar spiegel de woorden ‘Let’s rob a bank and get freaky in the safe’. Die zin inspireerde de brug in dit nummer.”

Op 12 juni verschijnt de (Thank God It’s) Froday EP en diezelfde avond vieren we deze release met een optreden in Paradiso. De kaartverkoop hiervoor is al van start.