Digitzz verkozen tot 3FM Serious Talent én releast nieuwe EP

Digitzz verkozen tot 3FM Serious Talent én releast nieuwe EP

Zaterdag is live op 3FM bekend gemaakt dat Digitzz bij de nieuwe lichting Serious Talent’s zit! Digitzz is helemaal verrast door het nieuws: “Dit is super dope. Ik ben super benieuwd wat hier allemaal uit voortkomt. Vanaf nu is de nieuwe EP (Thank God It’s) Froday exclusief te streamen is op Spotify. Op 12 juni verschijnt de (Thank God It’s) Froday ook op iTunes en de andere platforms. Diezelfde avond vieren we deze release met een optreden in Paradiso. De kaartverkoop hiervoor is al van start. Digitzz: “Ik ben benieuwd wat iedereen van de nieuwe nummers vindt. Kom allemaal naar de show, ook mijn Amerikaanse homey Kameron Corvet komt mee. Het wordt Awesome!”

Na twee succesvolle EP’s, een hit met ‘The Jam’, diverse (festival)shows, een spectaculair bliksembezoek aan Zimbabwe en voorprogramma’s tijdens tours van Gers Pardoel en Chef’ Special zet deze rappende fro een grote volgende stap. Zo werkt Digitzz op zijn meest ambitieuze project tot nog toe samen met Amerikaan Kameron Corvet die hij via Mr. Probz leerde kennen en dook hij met Big2 de studio in. Zowel de titelsong en het nummer The Kickback zijn door Big2, in samenwerking met Soulsearchin, gemaakt. “Hij weet wat werkt en bij mij past, stiekem is Big2 gewoon geboren aan de Amerikaanse West Coast wat perfect past bij mijn G-funk fascinatie.”

Froday is bewust zeer divers zo vertelt Digitzz. “Geen enkele song lijkt op een ander. Dit is de soundtrack van hoe mijn ideale Froday eruit zou zien.”

//www.youtube.com/embed/jLYM3HKs2Zc

TRACKLIST - (THANK GOD IT’S) FRODAY:

Cardboard Plane ft. Kameron Corvet (prod. Soulsearchin)

“In dit nummer laat ik horen dat geluk tussen je oren zit. In dit geval het beeld van een zwerver die van zijn kartonnen doos een vliegtuig vouwt en er mee wegvliegt. Wees creatief met wat je hebt en maak er het beste van. Noem me maar MacHighver.”

Katjing (prod. Soulsearchin) met medewerking van zanger Phatt en gitarist Memru

“Dit nummer heb ik volledig dansend opgenomen, daar vraagt die track om. Het is een verlengde van ‘The Jam’. Toen ik voor het eerst bij mijn vriendin Veronica bleef slapen, schreef ik op haar spiegel de woorden ‘Let’s rob a bank and get freaky in the safe’. Die zin inspireerde de brug in dit nummer.”

Stonertown (prod. Soulsearchin)

“Hier vertel ik lekker nog even niets over. Het heeft een dubbele betekenis en is op dit moment mijn favoriete track op het album.”

Thank God Its Froday (prod. Big2/Soulsearchin)

“Dit is mijn anthem.”

The Kickback (prod. Big2/Soulsearchin)

“Dit is in mijn hoofd het nummer dat je aanzet aan het einde van de werkdag. Je draait je jointje, maar bent nog niet high. Je weet dat je gaat vliegen, it’s all good!”

Digitzz Live: Najaars-Tour samen met Maydien

Vr 25 sep. Simplon, Groningen
Vr 2 okt. Hedon Kleine Zaal, Zwolle
Vr 9 okt. Doornroosje/Merleyn, Nijmegen
Za 17 okt. Gebroeders Nobel Kleine Zaal, Leiden
Za 24 okt. Tivoli/De Helling, Utrecht