Dio releast en regisseert videoclip De Man

Dio releast en regisseert videoclip De Man

Vandaag brengt rapper Dio een spraakmakende videoclip uit voor de titelsong van zijn laatste album ‘De Man’. De track verwijst naar de ‘weg naar succes’, waarbij Dio’s eigen levenspad een grote inspiratiebron vormde. Dankzij een samenwerking met Since’88 en PUMA is het Dio begin dit jaar gelukt zijn visie te verwezenlijken. Vanwege het persoonlijke karakter van het nummer, besloot Dio de clip zelf te regisseren. Bekijk nu deze indrukwekkende minifilm.

//www.youtube.com/embed/CMHv_4-hVHs

“De Man zijn draait voor mij om het ontwikkelen van jezelf, het leren kennen van je verantwoordelijkheden en nastreven van je ambities; volhouden om je doel te bereiken, en het belangrijkste: succesvol worden in waar je voor staat. Deze route van het worden van een jongen tot een man vormt de basis van mijn laatste album en is iets wat ik goed kan terugvinden in de sport: een perfecte metafoor voor een videoclip. Deze clip is voor iedereen van de streets.”

“Waar ik ben opgegroeid kan iedereen De Man worden. Op straat ben je de man als je je ergens vol voor in zet. Het is een status die multi-interpretabel is, waarbij het uiteindelijk gaat om respect van de mensen om je heen met wie je dagelijks hangt.”

In de zwart/wit videoclip van De Man volgen we drie jonge sporters met een doel: de beste worden. Een kickbokser (Tyjani Beztati), een voetballer (Cody Gakpo) en een sprinter (Jay van Brienen); alle drie jongens van de straat, hardwerkend en tegelijkertijd ‘de man’ binnen hun vriendengroep. Het verhaal van Dio kwam in het vizier van sportmerk PUMA, dat zich er samen met het videoproductiebedrijf Since ’88 voor inzette om de visie van Dio om te zetten in beeld; zijn regiedebuut.

Bekijk hier de video van De Man ft. MC Fit (geproduceerd door Spanker):

De Puna documentairedelen zie je hier:
Download de track hier: http://bit.ly/halloman
Luister het hele album hier: http://bit.ly/diospotman