Dio releast op 31 mei nieuw album ‘De Man’

Dio releast op 31 mei nieuw album ‘De Man’

Op 31 mei verschijnt het nieuwe album van rapper Dio, zo maakte hij gisteren bekend op 3FM. Zojuist deelde hij een bijzondere lyricsvideo bij de titeltrack van het album...DE MAN. Op het album staan twaalf nieuwe tracks met gastbijdragen van Jayh, Fit, Sef, Ronnie Flex, Willem (The Opposites), Rob Dekay, Idaly en Bokoesam. In aanloop naar de release zullen naast de titeltrack nog meer nummers het licht zien, om te culmineren in het officiële derde Dio album dat op 18 juni wordt gepresenteerd in Paradiso.

//www.youtube.com/embed/uH42U4XWtEI

De releasedatum van 31 mei is niet geheel toevallig gekozen. Op die dag viert Dio zijn 27e verjaardag. Dio laat horen niet meer een jonge debutant te zijn, maar een volwassen artiest met vele hits en honderden shows op zijn naam. Maar hoe ontwikkelt een jongeman zich die sinds het begin van zijn puberteit op eigen benen staat?

...Dio rapt er over op zijn meest persoonlijke album tot nu toe. In samenwerking met producer Spanker grijpt hij terug naar het clubgeluid van debuutalbum ‘Rock-’n-Roll’. Dio: “Ik heb dit album benaderd zonder kaders of regels. Maken wat ik wil maken en wat ik nu mis, punt.”

Tracklist ‘De Man’:
1. De Man ft. Fit
2. Libi Is Goed
3. Hallo ft. Jayh
4. Leuke Meisjes ft. Rob Dekay
5. We Zijn Hier ft. Jayh, Bokoesam en Ronnie Flex
6. Killer ft. Idaly
7. Tijd Om Te Gaan ft. Sef
8. Alleen Vannacht
9. Superlatieven ft. Idaly
10. Van God Los ft. Willem
11. Egotrip ft. Spanker
12. Teveel Gevraagd ft. James Watss

In 2008 tekende Diorno Braaf bij het label Top Notch. Zijn debuutalbum ‘Rock-’n-Roll’ verscheen later dat jaar en werd meteen breed omarmd. Giel Beelen noemde het zelfs ‘het beste hiphopalbum van 2008′. Samen met Sef en wijlen The Madd bracht het album hits als ‘Baby’, ‘Aye’ en ‘Tijdmachine’ voort, samen goed voor ruim tien miljoen youtube views.

Een succesvolle albumtour volgde met als hoogtepunt een overvolle Alpha tent op Lowlands, twee jaar na de de release. Daar brak Dio compleet de tent af met onder andere Flinke Namen, The Opposites én Go Back To the Zoo als backing band. In januari 2012 was Dio te zien als kandidaat in het AVRO-programma ‘Wie is de Mol?’. Daarnaast was hij te zien in ‘Ali B Op Volle Toeren’.

In de zomer van 2012 verscheen Dio’s tweede studio-album ‘Benjamin Braaf’s Festival’. Dit bandalbum resulteerde in een uitgebreide tour waarbij alle grote podia en festivals werden bespeeld. Ook Lowlands werd voor een tweede maal volledig plat gespeeld. Volgens velen heeft Dio met dit materiaal een van de beste bandshows van Nederland. Hij werd dan ook gevraagd als Ambassadeur van de Vrijheid en was één van de acts in de spectaculaire helikopter tour op Bevrijdingsdag.

22tracks luistersessie

De Man verschijnt op 31 mei op de streaming platforms en via iTunes. Op 20 mei organiseert Dio in samenwerking met 22tracks een exclusieve luistersessie voor pers en enkele gelukkige fans in de Amsterdamse Felix in de Steigers. Wil jij hier bij aanwezig zijn? Mail dan nu naar jasper@top-notch.nl met een korte toelichting waarom nu juist jij ‘De Man’, in aanwezigheid van Dio, al eerder moet horen... en zorg dat je die middag vrij houdt. De gelukkigen krijgen uiterlijk 18 mei bericht.

Releasefeest

Op 18 juni releast Dio zijn album in Paradiso. Vanaf die dag is ‘De Man’ ook fysiek verkrijgbaar. De ticketverkoop voor het releasefeest begint vrijdag 15 mei.