Docu Bubbling Bandje 64 exclusief te zien op NPO3.nl

Docu Bubbling Bandje 64 exclusief te zien op NPO3.nl

De documentaire over de grondleggers van bubbling DJ Moortje en MC Pester is vanaf nu online te bekijken. Te zien is hoe het genre zich ontwikkelt tot één van Nederlands grootse muzikale exportproduct.

Artiesten als DJ Chuckie, Bizzey (Yellow Claw), Ruben (The Partysquad) en Wayne Marschall (musicoloog aan de universiteit van Harvard) vertellen in de documentaire uitgebreid over de impact van het genre. “Het is de best dansbare en meest gezellige muziek die er is”, vertelt Hardwell.

Terwijl deze dj's werdberoemd zijn, leven de grondleggers van Bubbling DJ Moortje en MC Pester nog steeds een 'onzichtbaar' bestaan. Ze hebben nooit dergelijk succes gekend, zijn nog steeds berooid en liggen met elkaar overhoop. In deze documentaire volgen we de grondleggers. Wanneer Moortje met een scheur in zijn aorta op de intensive care belandt, komen de mannen elkaar weer tegen. We zien oud zeer, het conflict, de liefde voor de muziek en de uiteindelijke poging tot een comeback.

//www.youtube.com/embed/zn1QHSlxLvY

Bubbling is een versnelde vorm van dancehall, dat ooit begon in de achterbuurten van Rotterdam en Den Haag. DJ Moortje besluit op een avond zijn draaitafel van 33 naar 45 toeren te zetten en daarmee is bubbling geboren. 

De makers, Wensly Francisco en Sanderijn Loonen, vonden het de hoogste tijd om het verhaal van DJ Moortje en MC Pester te vertellen. In een kort uurtje zien we oud zeer, het conflict, de liefde voor de muziek en de uiteindelijke poging tot een comeback.

De BNN-documentaire Bandje 64 is vanaf vandaag te bekijken op npo3.nl/bubbling