Drs. P overleden (1919 - 2015)

Drs. P overleden (1919 - 2015)

Zanger, dichter en tekstschrijver Drs. P, synoniem van Heinz Polzer, is in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Hij werd 95 jaar.

De nummers van Drs. P (een pseudoniem van Heinz Polzer) zijn moderne klassiekers, vol met spitsvondige woordgrappen. Hits van Polzer zijn onder meer Veerpont ('Heen en weer'), Dodenrit ('Troika hier, troika daar') en Knolraap en Lof, Schorseneren en Prei.

//www.youtube.com/embed/SwdIflcLLh0

Drie jaar geleden bracht Top Notch samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar het volledige oeuvre van Drs. P uit. Compilé Complé bestaat uit een boek en acht cd's met bijna 200 liedjes. Hier lees je een interview dat 3voor12 destijds met Drs. P had.

Drs. P Compilé Complé werd destijds gepresenteerd in De Kleine Komedie te Amsterdam. Tijdens deze avond zongen artiesten als Pepijn Lanen (De Jeugd Van Tegenwoordig), Herman Finkers, Erik van Muiswinkel, Mylou Frencken, Lucky Fonz III, Gerard Cox en Roosbeef liedjes van Drs. P.

//www.youtube.com/embed/a4W-0Fs08Aw

Drs. P is ook naamgever van koffietent Quartier Putain, tevens het Amsterdamse hoofdkwartier van Top Notch. Tot voor kort dronk hij elke zondag op het terras zijn kopje koffie. Wij condoleren zijn nabestaanden en luisteren vandaag naar zijn liedjes.