Nominaties Edison Pop 2015 bekend!

De genomineerden voor Edison Pop 2015 zijn bekendgemaakt. Gevestigde artiesten en nieuwkomers zijn door de jury, onder voorzitterschap van schrijver/presentator Leon Verdonschot, beoordeeld en dat heeft tot drie genomineerden per categorie geleid. Met trots kunnen we zeggen dat alle genomineerden in de categorie Hip Hop bij ons vandaan komen!

De genomineerden in deze categorie zijn namelijk: Broederliefde met 'Gevoelig Feestje' ("Broederliefde verspreidt goede vibes van de Rotterdamse wijk Spangen tot in heel Nederland. Met hun debuutalbum Gevoelig Feestje benaderen Sjaf, Mella, Emms en Jerr de realiteit van Nederlandse straatrap met een tropische opgewektheid die niemand onberoerd laat."), Ronnie Flex met 'De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd' ("YouTube-killer Ronnie Flex uit Kapelle (best bekeken Nederlandse videoclip van het afgelopen jaar, 'Zusje') maakte de lang gekoesterde verwachtingen eindelijk waar met zijn debuutalbum De Nacht is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd. Samen met producer Boaz van de Beatz geeft Ronnie een even originele als onweerstaanbare draai aan rap, pop, reggae en r&b.") en Typhoon met 'Lobi Da Basi' ("Zeven jaar na zijn eerste album bewijst Typhoon dat het loont om de tijd te nemen en het leven te leven; op Lobi da Basi valt elk woord op de juiste plek. De rapper uit Zwolle heeft iets waardevols te zeggen en bezit het muzikale vocabulaire om het je diep te laten voelen.")

Daarnaast is Ronnie Flex met zijn debuutalbum ook genomineerd in de categorie Nieuwkomer, met als motivatie van de jury: "Niemand is jong voor altijd. Zelf lefgozer Ronnie Flex niet. Maar het is precies die heerlijk blufferige bravoure die hem, en zijn debuutalbum, zo onweerstaanbaar maakt. Ronnie Flex is grappig, gevoelig en origineel. Of hij nou zingt over het meisje dat hem hem op de lagere school niet zag staan vanwege zijn broodtrommel en hem nu zeven berichtjes per dag stuurt, of beweert dat snitchen "niet mijn lifestyle" is: hier klinkt een verteller én een performer."

Maar dat is nog niet alles, onze artiesten zijn tevens in de categorie Videoclip terug te vinden: Dio met Radio, The Opposites met Laatste Keer en ook Gers Pardoel is genomineerd met de video van Stem, samen met Marco Borsato. En in de categorie Volksmuziek is zangeres Mieke Stemerdink met haar album 'Oh Liefde' aanwezig: "De smartlap is de basis van de Nederlandstalige volksmuziek en zangeres Mieke Stemerdink brengt het repertoire (oud en nieuw) op Oh Liefde bijzonder overtuigend en gloedvol opnieuw voor het voetlicht. De Jordaanblues is nog niet uitgestorven."

We zijn enorm trots op onze artiesten!

Zie hieronder de complete lijst met genomineerden voor Edison Pop 2015.

Categorie Pop

 1. Dotan - 7 Layers
 2. Nielson – Zo Van Ah Yeah
 3. The Common Linnets – The Common Linnets

Categorie Rock

 1. Birth Of Joy – Prisoner
 2. DI-RECT – Daydreams In A Blackout
 3. Kensington – Rivals

Categorie Hip Hop

 1. Broederliefde – Gevoelig Feestje
 2. Ronnie Flex – De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd
 3. Typhoon – Lobi Da Basi

Categorie Dance

 1. Afrojack – Forget The World
 2. Martyn – The Air Between Words
 3. Tiësto – A Town Called Paradise

Categorie Alternative

 1. Bade – Miracle Wave
 2. Jungle By Night – The Hunt
 3. Thomas Azier – Hylas

Categorie Nieuwkomer

 1. Emil Landman – Colours And Their Things
 2. Kovacs – My Love
 3. Ronnie Flex – De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd

Categorie Volksmuziek

 1. Django Wagner – Samen
 2. Jaman – Gewoon Geluk
 3. Mieke Stemerdink – Oh Liefde

Categorie Videoclip

 1. Dio / regisseur: Jonathan Elbers – Radio
 2. Marco Borsato & Gers Pardoel / regisseur: Kakhiel – Stem
 3. The Opposites / regisseur: Sam de Jong – Laatste Keer

Categorie Song

 1. Chef'Special – In Your Arms
 2. Dotan – Home
 3. The Common Linnets – Calm After The Storm

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire. Edison Pop 2015 zal plaatsvinden op maandagavond 2 maart aanstaande. De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Naast voorzitter Leon Verdonschot bestaat de jury uit: Angela Groothuizen (zangeres/coach), Dave Minneboo (Radio538), Joost Neelemans (iTunes), Tijs van Liemt (3FM), Roland Snoeijer (100% NL), Joey Ruchtie (Eurosonic Noorderslag) en Job de Wit (freelance journalist).