Extince op 13 maart terug met nieuw album ‘X’

Extince op 13 maart terug met nieuw album ‘X’

BAM! Over twee weken trakteert grondlegger Extince je op zijn nieuwe album 'X'. Vanaf 13 maart is het album digitaal, fysiek en streaming verkrijgbaar. Vinyl is er op 27 maart. Het voornoteren is vanaf vandaag begonnen. 'X' is de opvolger van 'Toch?' uit 2007 en de tape 'De Winnaar Houdt Aan' (2012) met daarop single 'Microfoontje Test'. Het is dit jaar twintig jaar geleden dat Extince met 'Spraakwater' voor het eerst de hitlijsten bestormde.

“Hey! daar waren we weer, zette in me eentje een heel nieuw genre neer” ~ Extince - ‘In & Uit De Buurt’

Op zijn nieuwe album werkte Extince opnieuw samen met producer Presto. De twee kennen elkaar sinds 'Tweede Jeugd' uit 2004. Presto werd bekend via VSOP, maar heeft ook gewerkt met veteranen als Typhoon, Winne en Duvel. Extince zelf kan kort zijn over de sound van zijn nieuwe album: "Ik heb mijn muzikale smaak gevolgd."

De titel 'X' heeft een dubbele betekenis. "Het staat voor de jaren '10 waarin we nu leven", aldus Extince. "Maar dit is voor mij ook mijn tiende album. Zeven Nederlandstalige platen en drie Engelstalige die nooit in zijn geheel zijn verschenen. Dat waren andere tijden, nog vóór Top Notch, maar die albums zijn wel allemaal opgenomen en gemixt."

//www.youtube.com/embed/xgB7B4juMnc

De invulling van 'X' is even onnavolgbaar als de man zelf. Zo staan er op dit album samenwerkingen met onder meer Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba, Akwasi, Kingsize en Rotjoch. Ook grijpt de Exter terug naar het Engels, hij knipoogt naar zijn rijke oeuvre, overkijkt zijn koninkrijk, wisselt vlammende bars of met soulvolle balades en ontvangt traditiegetrouw een nieuwe generatie.

Tracklist:

 1. 01. Al Jaren Fan
 2. 02. In De Flow
 3. 03. We Rollen Door Oranje (ft. Rotjoch)
 4. 04. Dhr. Kops
 5. 05. Gisterenmiddag; De Wereld Draait Door Met Dapper Dutch
 6. 06. Update-tje (ft. Jay Fonseca)
 7. 07. Snake Buster
 8. 08. Don't Know Dutch (ft. Sandra Drakes)
 9. 09. In & Uit De Buurt (ft. Kleine Jay, Madoc, Kingsize en Akwasi)
 10. 10. Yo!
 11. Bonus (vanaf vandaag verkrijgbaar): Rinkel 't Alarm (ft. Shirma Rouse, Keizer en Ross & Iba) / Spotify

Extince - X is vanaf nu te bestellen via Bol, iTunes en Vinyl. Hiermee verzeker je je van een exemplaar op de releasedag 13 maart (vinyl op 27 maart).