Frenna en Lil’ Kleine verbreken Nederlands Spotify-record

Frenna en Lil’ Kleine verbreken Nederlands Spotify-record

Frenna en Lil’ Kleine hebben met hun nieuwe single ‘Verleden Tijd’ het Nederlands Spotify-record voor meeste streams in 24uur verbroken. De herinterpretatie van de klassieker ‘Onderweg’ van Abel (2000) behaalde op vrijdag 7 september meer dan 930.000 streams. Het vorige record stond op de naam van Boef met ‘Sofiane’ die op 3 april 2018 680.000 streams behaalde in 24 uur. ‘Verleden Tijd’ kwam overigens ook op #151 binnen in de Global Spotify Charts.

Frenna is onderdeel van de succesvolle rapgroep SFB die al eerder de Popprijs won als onderdeel van New Wave, twee nummer-1 albums uitbracht (’77 Nachten’ & ‘Reset The Levels III’). Op eigen titel scoorde Frenna eerder twee nummer-1 hits (‘My Love’ & ‘Vervloekt’) en behaalde zijn eerste solo-album Gouden Status en zijn tweede solo-album zelfs Platina Status. Deze herfst zal het derde solo-album van Frenna uitkomen via 777 Records / Top Notch, waar ook ‘Verleden Tijd’ op zal staan.

Lil’ Kleine, de 23-jarige coach van The Voice, stond een jaar lang in de top-10 van de Nederlandse albumcharts met zijn album ‘Alleen’. Sinds de release in 2017 telt dit album als het meest succesvolle album wat ooit is uitgebracht door Top Notch. De bijbehorende grootse ‘Alleen’-tour was binnen enkele minuten uitverkocht. Lil’ Kleine had een volgestouwde festivalzomer met als hoogtepunten Pinkpop, Rock Werchter en Tomorrowland.