Fresku vanaf januari opnieuw in het theater

Fresku vanaf januari opnieuw in het theater

Vorig jaar maakte creatieve duizendpoot Fresku zijn theaterdebuut Welkom bij de Fresku Show. Bekende typetjes als de patserrapper Gino Pietermaai en de volkse racist Willy Keurig werden afgewisseld met poëtische rap over beladen thema’s en verstilde momenten. Wegens succes gaat de rapper, vader, moslim, Brabander, Antilliaan, theatermaker en sinds kort ook DWDD tafelheer van januari tot en met maart 2018 opnieuw op tournee met zijn theatervoorstelling.


Roy Reymound a.k.a. Fresku voelt een noodzaak om het leven en de wereld te begrijpen. In Welkom bij de Fresku Show voert hij een soort innerlijke heilige oorlog, met als belangrijkste wapens poëzie en humor. Als een schilder stelt hij zijn liedjes samen waarin alles gedetailleerd wordt uitgewerkt. Beladen thema’s worden afgewisseld met ontlading in de vorm van satire en persiflages. De bijbehorende video’s, gemaakt door zijn creatieve wederhelft Teemong, zijn afwisselend controversieel, emotioneel, humoristisch maar vooral indrukwekkend. Eén ding mag duidelijk zijn; Fresku heeft een hoop te vertellen en te delen. Niet alles kan hij kwijt op een plaat of tijdens een festival, vandaar dat hij vorig seizoen (gelukkig!) de stap naar theater maakte.

Fresku begon op 14-jarige leeftijd met rappen in het Engels, maar liet zich door o.a. de rapgroep Opgezwolle inspireren om te rappen in het Nederlands. Eind 2008 bracht hij het nummer Brief aan Kees uit, gericht aan Kees de Koning, platenbaas van het Nederlandse hiphoplabel Top Notch. Dit leverde hem een contract bij het label op. Inmiddels heeft hij drie albums op zijn naam staan en meerdere State Awards. Samen met regisseur en vriend Teemong maakte hij korte YouTube-video’s. Fresku speelde hierin vaak de hoofdrol en werd bekend met het Antilliaanse loshandige personage Gino Pietermaai.

Speellijst: https://www.ntk.nl/voorstelling/fresku