Haagse succes-acts GLOWINTHEDARK, SFB en Philly Moré maken gezamenlijk album

Haagse succes-acts GLOWINTHEDARK, SFB en Philly Moré maken gezamenlijk album

De succesvolle Haagse groepen GLOWINTHEDARK en SFB brengen op 27 mei het gezamenlijke album LITUATIE uit, waar ook special guest Philly Moré op te horen zal zijn. De rappende en producerende vrienden hebben hun hiphop en dance-invloeden gebundeld in een enorm hitgevoelig album. Vanaf vandaag is LITUATIE te bestellen via iTunes. De eerste single ‘Elleke Keer’ is nu overal te beluisteren, met een knallende videoclip op Youtube.

//www.youtube.com/embed/uydGbsh_5iI

Album

“We kennen elkaar via gezamenlijke vrienden”, legt Frenna (SFB) uit. “Bij een show ontmoetten we de boys van GLOWINTHEDARK. Bij hen ontstond het idee om een track te maken. Een track werd een aantal tracks, een aantal tracks werden een boel tracks en nu is er een dik album.” Voor een aantal tracks vroegen de twee acts de bevriende zanger Philly Moré. Dit grote talent is onder meer te horen op single Elleke Keer en is eveneens afkomstig uit Den Haag. Voor GLOWINTHEDARK is dit pas het begin van hun genreoverschrijdende plannen. Albert: “Niks in hokjes, dat zul je wel horen op dit album. Alles kan en mag zolang het maar tof aanvoelt.”

LITUATIE

De titel LITUATIE, zoals het project is gedoopt, is een samenvoeging van ‘situatie’ en ‘lit’. “Wanneer het echt ‘aan’ is. Zoals op dit album, of wanneer mensen ons live gaan meemaken”, zegt Frenna. Maar eerst dus nieuwe muziek. Tracks die zich niet makkelijk in één hokje laten plaatsen. LITUATIE gaat van hiphop met EDM invloeden, via trap tot house en r&b. Soms moest er gevochten worden om een productie. “De track ‘Belazerd’ begon als een productie samen met David Guetta voor John Legend”, Frenna lacht. “Maar we moesten die hebben en de beat is ook wel echt kapot gemaakt, als je mij vraagt.”

Documentaire

Over het maakproces van LITUATIE is een mini-documentaire gemaakt. Deze zal samen met nieuwe muziek en videoclips de komende weken in dezel online komen. Binnenkort volgt meer informatie over het releasefeest.

SFB

SFB oftewel Strictly Family Business is een Haagse formatie bestaande uit Frenna, Jandro, KM en Priceless. Het viertal is misschien wel dé act van dit moment. Het was onderdeel van het succesvolle album New Wave, waarmee het de Popprijs won. SFB bracht eind 2015 de EP Reset the Levels 2 uit, dat inmiddels ruim tien miljoen keer gestreamd is op Spotify. Inmiddels is SFB al niet meer weg te denken uit het Nederlandse hiphoplandschap. De groep stond onder meer op Encore Festival en deed uitverkochte shows in België (Nox) en in Suriname. Op dit moment scoort de groep een grote hit met het nummer ‘Nu Sta Je Hier’ met 8 miljoen Spotify streams en nog een miljoen meer op Youtube. Spotify heeft de groep uitgeroepen tot één van dé Artists to Watch 2016. SFB stond in het voorprogramma tijdens de tour van Ronnie Flex en deed dat bij de TOPDOWN tour van Lil Kleine. Na de release van hun nieuwe album gaan ze zelf weer touren.

GLOWINTHEDARK

GLOWINTHEDARK is een DJ/producers duo, bestaande uit Kevin Ramos en Albert Harvey uit Den Haag. Het duo staat voor positieve energie en diversiteit en wordt vertegenwoordigd door management- en bookingskantoor &V Artist Agency. Inmiddels hebben ze internationaal furore gemaakt met hun internationale producties en wereldwijde tours en shows. Ze waren al te zien op Ultra Music Festival Miami, Mysteryland, LIV en Story Miami, Pacha worldwide, Ministry of Sound London en Tomorrowland Belgium en Brasil. Daarnaast touren ze in o.a Azië, Brazilië, Afrika en Zuid-Amerika. Met meerdere residencies in Ibiza, draaien ze ook deze zomer weer in Pacha, Ushuaïa en Privilege Ibiza. Hun residency in Pacha op Ibiza, samen met mentor en vriend David Guetta, is al jaren de succesvolste avond in Ibiza. De boys werken regelmatig met grote namen zoals Steve Aoki, Chuckie en David Guetta. De EP die onlangs is gereleased via Dim Mak, het label van Steve Aoki, toont deze diversiteit.

PHILLY MORÉ

Philly Moré een oude bekende van Frenna en komt ook uit Den Haag. Philly komt zelf uit een muzikale familie met een vader die speelde voor Kofi Olimide, een Congolese legende. Zijn moeder zong in de kerk. Al vanaf jongs af aan droomde hij samen met zijn broers van een muzikale carriere. Philly Moré werkt tevens aan solomateriaal.

GLOWINTHEDARK x SFB - Elleke keer ft. Philly Moré

Spotify: http://bit.ly/ellekespot
iTunes: http://bit.ly/keerapple
Deezer: http://bit.ly/ellekedeez
Apple Music: http://bit.ly/ellekeapple