Henk Schiffmacher, een uitmuntend fotograaf

Henk Schiffmacher, een uitmuntend fotograaf

Op 25 november verschijnt bij Top Notch in samenwerking met GUP het fotoboek ‘Henk Schiffmacher - Photographer’. Dit fotoboek is het eerste uitgebreide overzicht van het werk van Schiffmacher als fotograaf. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het over fotografie en niet over tatoeages. Het boek toont een brede selectie van foto's genomen tussen 1970 en 1985. Wat begon als een ontdekking van dochter Texas is in de afgelopen twee jaar dankzij haar uitgegroeid tot een prachtige selectie van het mooiste en sterkste uit Henk’s fotografie uit die periode. 

Met beelden uit o.a. Las Vegas, Los Angeles, Amsterdam, Tokio, Mumbai, Manilla, San Francisco en Kuala Lumpur brengt ‘Henk Schiffmacher - Photographer’ een rauwe mix van analoog geschoten fotografie over de samenleving in de jaren 70 en 80 waarin een kleurrijk pallet van figuren zich van hun beste en minder goede kanten laten zien voor Henk’s camera. Het boek biedt een verscheidenheid aan verhalen en mensen zoals alleen Henk deze vast kon leggen met zijn onvergelijkbaar rauwe en nieuwsgierige gevoel voor fotografie.

Beeld na beeld toont het boek een uniek persoonlijk inzicht in de magische wereld van jongeren, bikers, tattoo fetisjisten, legendarische rocksterren, skinheads, Yakuza en heel veel meer. Een wilde mix van culturen, nationaliteiten, gewoontes en excessen tegen een achtergrond van vintage stadsgezichten en tijdloze landschappen zijn vastgelegd in één enkele uitgave; terug in de tijd, alsof je er bij was.

Henk Schiffmacher – Photographer is een briljante weergave van Schiffmacher’s unieke kijk op de wereld vier decennia geleden: rauw, puur, direct en ongekend. Het fotoboek ligt vanaf 25 november in de winkel. Tot 1 december betaal je geen verzendkosten wanneer je via schiffmachershoots.combestelt!

Henk Schiffmacher is een Nederlandse tattoo-kunstenaar en cultureel connoisseur uit Amsterdam.  Bekend om zijn buitengewone energieke joie de vivre en ongebruikelijke tatoeagestijl is hij immer op zoek naar nieuwe impulsen. Henk is een kunstenaar recht uit het hart. Met zijn ervaren rock and roll lifestyle houdt hij alles om zich heen graag zo puur mogelijk. De energieke en beschouwende fotografie markeert deze uitgave. Precies dit is wat zijn dochter Texas dacht toen zij de oude 35 mm negatieven van haar vader in een stoffige lade terug vond, wetende dat deze aan de wereld getoond moesten worden.

Henk Schiffmacher - Photographer
Hardback Engels 240 pagina's
240 x 310 mm
GUP en Top Notch, 2016
ISBN 9789082483314
€ 35