Het Rotterdams Passé van Drs. P

Het Rotterdams Passé van Drs. P

Een compilatie met zeven nooit eerder uitgebrachte nummers

Vandaag brengt Top Notch in samenwerking met Het Heen- en Weerschap ‘Het Rotterdams Passé van Drs. P’ uit. Een cd met de 21 Rotterdamse liedjes van Drs. P waarvan zeven nooit eerder uitgebracht. Alle liedjes worden geduid in een bijgaand boekje van 48 pagina's.

Drs. P, Heinz Polzer (1919-2015), bracht als student zijn misschien wel meest vormende jaren in Rotterdam door en een flink aantal liedjes en rijmende teksten van zijn hand - bekend en onbekend -  is geïnspireerd door de Maasstad. Roland Vonk, programmamaker bij Radio Rijnmond en verzamelaar van Rotterdamse muziek, heeft dit 'Rotterdamse' materiaal van de doctorandus verzameld, waar nodig op muziek laten zetten en van commentaar voorzien voor dit bijzondere cd-project.
Bekende nummers als 'Trapportaal' (Er ligt alweer een juffrouw in het trapportaal) en 'De meisjes van de suikerwerkfabriek' blijken Rotterdamse wortels te hebben. Over de uitgaansgebieden van de Schiedamschedijk en Katendrecht heeft P maar liefst vijf liedjes gemaakt, waaronder het bekende 'Ik heb mijn eer op Katendrecht verloren', dat met een licht gewijzigde tekst bekend is geworden als 'Ik heb mijn hart op Katendrecht verloren', in de uitvoering van Slome Japie (Jaap Valkhoff).

Mike Boddé, Kees Torn en Pierre van Duijl brengen op deze cd teksten van Drs. P die zij zelf op muziek hebben gezet. Tom America heeft een interviewfragment van Polzer over de vroegere Schiedamschedijk van een muzikale omgeving voorzien.

Het Rotterdams Passé van Drs. P is nu te beluisteren op alle streamingdiensten of bestel de CD bij de speciaalzaken.

Het Rotterdams Passé van Drs. P:
Platomania: http://bit.ly/drspplat
Bol.com: http://bit.ly/drspbol
Spotify: http://bit.ly/drspspot
iTunes: http://bit.ly/drspitunes
Deezer: http://bit.ly/drspdeez
Apple Music: http://bit.ly/drspapple