James Francis brengt debuut EP Jodeine (Vol. 1) uit

James Francis brengt debuut EP Jodeine (Vol. 1) uit

Vanaf vandaag is James Francis’  ‘Jodeine (Vol.1)’ overal beschikbaar. Naast de EP releast James Francis ook de video van ‘You Taste Like,’ die nu te zien is op Youtube.

//www.youtube.com/embed/qoKfuKpbULA

Na verschillende rapgroepen en duo’s besloot James Francis om solo verder te gaan. Als kleine jongen was James regelmatig te vinden in de Verenigde Staten, het is de grondlegging voor het geluid van zijn muziek. Na zijn 17e stopte James met school en vertrok weer naar de US om zijn dromen te volgen. Daar schreef hij vooral muziek voor lokale artiesten en werkte hij aan zijn eigen sound. “In mijn tienerjaren heb ik veel muziek uitgebracht. Vanaf mijn 11e begon ik echt met het opnemen van mijn nummers. Destijds kon ik alleen niet zo goed zingen.”

James Francis haalt inspiratie voor zijn muziek uit de ervaringen met drugs, alcohol en vrouwen. “Jodeine is dé perfecte beschrijving voor mijn muziek. Jodeine is een combinatie van James en Codeine, wat een drug is. De muziek die ik maak komt voort uit de invloed van sex, drugs en alcohol. Deze onderwerpen komen ook weer aan bod op de plaat”. 

De nieuwe plaat van James Francis is grotendeels autobiografisch:” De EP is een persoonlijk project voor mij. Behalve Zoureena, gaan alle nummers op Jodeine Vol.1 over één meisje. Elk nummer beschrijft ook een andere fase in de relatie met mijn ex. ‘Down For You’ gaat bijvoorbeeld over onze eerste ontmoeting. En ‘Today’ gaat over mijn mindset na de break-up.”

Tracklist Jodeine Vol. 1
1. You Taste Like (prod. Pinkblanket)
2. Hit Me Up (prod. LJ Milan)
3. Zoureena (prod. Denta Beats)
4. Can’t Lie (prod. Daefly)
5. The Real You (prod. LJ Milan)
6. Today ft. AV Allure & Winter Rose (prod. LJ Milan)
7. Down For You (prod. Daefly)
8. Jodeine Jrazy (prod. Denta Beats)

James Francis - Jodeine (Vol.1)

Spotify: http://bit.ly/jodeinespot
iTunes: http://bit.ly/jodeinetune
Deezer: http://bit.ly/jodeinedeez
Apple Music: http://bit.ly/jodeineapp